Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔημ. Δημητρουλόπουλος μετά την επανεκλογή του: «Ενίσχυση του θεσμού της δικαιοσύνης»

Δημ. Δημητρουλόπουλος μετά την επανεκλογή του: «Ενίσχυση του θεσμού της δικαιοσύνης»

Στην ενίσχυση της δικαιοσύνης ως θεσμού που αποτελεί το ύστατο καταφύγιο κυρίως των πιο αδύναμων πολιτών, θα επικεντρωθεί η δράση του νέου Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα πρόεδρό του κ. Δημ. Δημητρουλόπουλο.

 Σε δήλωσή του ο κ. Δημητρουλόπουλος, ο οποίος ευχαριστεί τους συναδέλφους του για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό του,  αναφέρει τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου, ώστε να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα του Προέδρου του Συλλόγου μας για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Εκλαμβάνω την ανανέωση αυτή όχι μόνο ως αναγνώριση των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αλλά κυρίως ως εντολή για επίταση των προσπαθειών αυτών αφού η τρέχουσα συγκυρία καθιστά την λειτουργία της δικαιοσύνης εξαιρετικά δυσχερή και τη θέση των δικηγόρων σε αυτό το πλαίσιο επαχθέστερη. Η πανδημία και η συνακόλουθη οικονομική και κοινωνική κρίση ανέστειλαν όσες προσπάθειες είχαν δρομολογηθεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησαν νέες ευκαιρίες για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε αυτήν. Παράλληλα οι εξελισσόμενες κοινωνικές διεργασίες επέφεραν αλλαγές σε κρίσιμους τομείς του δικαίου, όπως το οικογενειακό, το ποινικό, το πτωχευτικό και επιβάλλουν την ταχύτερη δυνατή προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα. Στις προκλήσεις αυτές πρέπει να ανταποκριθούμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο μεριμνώντας πάντοτε για τη διαφύλαξη και ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του δικαίου και την ενίσχυση της δικαιοσύνης ως θεσμού που αποτελεί το ύστατο καταφύγιο κυρίως των πιο αδύναμων πολιτών.

Σε τοπικό επίπεδο η μέριμνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακαίνισης του δικαστικού μεγάρου Πύργου θα εξακολουθήσει να αποτελεί πρωταρχική μας προτεραιότητα μαζί με την προσπάθεια ενίσχυσης του παρεμβατικού ρόλου του Συλλόγου μας σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Η εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας άξιων συναδέλφων και ο συνδυασμός της εμπειρίας των παλιότερων με τον ενθουσιασμό των νεότερων εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία του με σκοπό την ανταπόκριση όλων μας στις προσδοκίες των συναδέλφων που μας εξέλεξαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ