Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣειρά συναντήσεων του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου: Ο Δήμος Ζαχάρως βαδίζει με...

Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου: Ο Δήμος Ζαχάρως βαδίζει με προγραμματισμό στο μέλλον

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος συνέχισε τις συναντήσεις εργασίας για την αντιμετώπιση θεμάτων, εξεύρεση πόρων και λύσεων ανάπτυξης της περιοχής μας.
Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, κ. Δημήτριο Σταμάτη, και τον Διευθυντή Χορηγήσεων, κ. Γεώργιο Κουλτούκη. Η συνάντηση εργασίας έγινε σε άριστο κλίμα και είχε ως θέμα τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων υποδομών του Δήμου και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών πρωτοκόλλων του Ταμείου.
Η χρηματοοικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΖ, η οδοποιία, ο οδοφωτισμός, η διαχείριση λυμάτων & απορριμμάτων, καθώς και η Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων και Εγκαταστάσεων απετέλεσαν την ενδεικτική θεματολογία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα βοηθήσουν την τοπική ανάπτυξη. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Τ.Π.Δ. συμφώνησαν στη δυνατότητα αξιοποίησης του Ταμείου για την περαιτέρω αξιολόγηση των προτάσεων.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος, κ. Μητρόπουλος, είχε συνάντηση με την κα Ζαννιά, τον κ. Ονόπα και άλλα ανώτερα στελέχη της διοίκησης του ΟΤΕ. Το θέμα συζήτησης που μονοπώλησε την συνάντηση αποτέλεσε η κάλυψη του Δήμου Ζαχάρως με υψηλές ταχύτητες δικτύου μέσω οπτικής ίνας, γεγονός που θα δώσει ώθηση και θετικό πρόσημο σε ενδιαφερόμενους(π.χ επιχειρήσεις, ψηφιακούς νομάδες κλπ) να επισκεφθούν αλλά και να εγκατασταθούν στην περιοχή μας. Εντοπίστηκαν οι δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα και εξετάστηκε η δυνατότητα επίσπευσης της παρέμβασης, έτσι ώστε μέχρι τέλους του 2025 να υπάρχει η ζητούμενη κάλυψη.


Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρόεδρο του Τ.Π.Δ., κ. Δημήτριο Σταμάτη, και τα στελέχη του Ταμείου, τη διαμόρφωση του κατάλληλου χρηματοδοτικού πλαισίου ώστε να καταφέρουμε να στηρίξουμε μελέτες και σημαντικά έργα υποδομής τού Δήμου μας. Στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παραμένει στήριγμα ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση. Επίσης, πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας με στελέχη του ΟΤΕ. Σύμφωνα με το προγραμματισμό μας, η περιοχή μας θα αποκτήσει δίκτυο με υψηλές ταχύτητες. Είναι αναγκαία η επίσπευση του έργου αυτού. Θα δώσει ώθηση σε όλους τους τομείς της περιοχής μας, στον αγροτικό, τουριστικό και επιχειρηματικό κόσμο αλλά και θα μας ανοίξει νέους δρόμους για παρεμβάσεις και τεχνολογίες που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με σταθερά βήματα, συνεργασία, υπομονή και σχέση εμπιστοσύνης κοιτάμε μόνο μπροστά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ