Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας ξεκίνησε το ταξίδι της ζωής και της προσφοράς

Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας ξεκίνησε το ταξίδι της ζωής και της προσφοράς

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ… ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή, αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και ανταπόκριση από τον κόσμο της Αμαλιάδας, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα «Πάμε πλατεία… για αιμοδοσία» που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Νίκου Κοροβέση, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας καιτης Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας με στόχο να συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μείωση των ελλείψεων σε αίμα.
Για περίπου τέσσερις ώρες, άτομα όλων των ηλικιών συνέρρευσαν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου και έδωσαν αίμα, αγκαλιάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα που ξεκίνησε μέσω της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας και διαθέτοντας πέντε λεπτά από το χρόνο τους βοήθησαν στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό αλλά και στην προώθηση στου αιμοδοτικού κινήματος.
Στην εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γ.Ν. Ηλείας, με την ευθύνη του Τμήματος Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας, Ιωάννα Σταυροπούλου και ασφαλώς ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης ο οποίος τόνισε: «Η αιμοδοσία είναι μια από τις ύψιστες πράξης αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει με χαρά και ελπίδα αλλά κυρίως με αισιοδοξία ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα αποδειχτεί ευεργετικό για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Δεν σταματάμε εδώ, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας θα συνεχίσει αυτό το ταξίδι ζωής και προσφοράς σε όλους τους δήμους της Ηλείας, με την ελπίδα αυτή η ανταπόκριση να συνεχιστεί και όλοι μαζί να βάλουμε το λιθαράκι μας στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης αίματος στην περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ