Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ Πάτρα σήμερα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, οι σταθμοί και οι κυκλοφοριακές...

Η Πάτρα σήμερα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, οι σταθμοί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ημέρα γιορτής για την Πάτρα, με λαμπρή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις.

Ημέρα γιορτής η σημερινή Πέμπτη 25/04/2024, για την Αχαΐα και την Πάτρα, καθώς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα. Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Πανεπιστήμιο, Δήμος Πατρέων και Στέγη «Κωστής Παλαμάς» έχουν ετοιμάσει πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη λαμπρή υποδοχή.

ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου γιορτάζει την 20η επέτειο λειτουργίας της, υποδεχόμενη την Ολυμπιακή Φλόγα για τη Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024». Η παραχωρησιούχος εταιρεία (μέλος Δικτύου VINCI Highways) ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Τελετής Υποδοχής, που θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο (www.gefyra.gr). Για όσους επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν και από το δυτικό πεζοδρόμιο της Γέφυρας (κατεύθυνση Αντίρριο-Ρίο).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

14:50 Αφιξη Ολυμπιακής Φλόγας,

14:53-14:57 Λαμπαδηδρομία προς τον χώρο της Τελετής για υποδοχή (1η Λαμπαδηδρόμος: Εργαζόμενη της Γέφυρας-2ος: Παναγιώτης Γιαννάκης 14:57-

15:20 Τελετή υποδοχής (αν. πάρκινγκ), Αφή βωμού από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, Ολυμπιακός Υμνος–Επαρση Ολυμπιακής Σημαίας, Εθνικός Υμνος Γαλλίας–Επαρση Γαλλικής Σημαίας, Εθνικός Υμνος Ελλάδος–Επαρση Ελληνικής Σημαίας. Οι εθνικοί ύμνοι θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τη Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνης, συνοδεία πιάνου από τη Ζιζή Κορκοντζέλου. Αφή Δάδας-Αναχώρηση Φλόγας.

15:20–15:47 Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με κατεύθυνση την Πάτρα (4ος Λαμπαδηδρόμος από τον Σύλλογο ΑμΕΑ Ναυπακτίας-Δωρίδας «Αλκυόνη»).

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Δήμος Πατρέων θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα σε ειδική εκδήλωση, στις 4μ.μ. στο παλαιό Αρσάκειο. Η διαδρομή θα ακολουθήσει την πορεία: Αγίας Σοφίας και Κορίνθου, Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος και μετά την εκδήλωση, Μαιζώνος προς πλατεία Γεωργίου. Τη Φλόγα θα μεταφέρουν οι Λαμπαδηδρόμοι: Ευάγγελος Γουζούασης (στίβος ΑμεΑ), Σωτήριος Μιχόπουλος (τάε κβον ττο), Φωτεινή Πλέα (πυγμαχία), Χριστόδουλος Κολόμβος (υδατοσφαίριση), Νόρα Δράκου (Κολύμβηση), Νίκος Αργυρόπουλος (Κλασικός Αθλητισμός).Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει με Λαμπαδηδρόμο τη Νόρα Δράκου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εμφανιστεί το σύνολο κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

ΣΤΕΓΗ ΠΑΛΑΜΑ

Ακολούθως θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Υμνου, ο Κωστής Παλαμάς. Μία μικρή τελετή απόδοσης τιμής θα πραγματοποιηθεί ώρα 4.30μ.μ., στην οδό Κορίνθου 241, από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς». Την πρωτοβουλία στηρίζει και η ΚΑΙΝΟ-ΤΟΠΙΑ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η «Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας» υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της διευθυντή Μο Σταύρου Σολωμού. Σημαντική είναι εδώ, η συνεισφορά της καταξιωμένης mezzo soprano Ειρήνης Καράγιαννη στην επιμέλεια του προγράμματος. Το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας θα τιμήσει την εκδήλωση, με την παρουσίαση εμφανίσεων και τη συμμετοχή του στο δρώμενο. Το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα, θα μετάσχει με απαγγελίες, θα μας εισάγει στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τραγούδι και χορογραφία των μαθητών του Ινστιτούτου. Επιπλέον, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα χαιρετήσει την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Ειρήνη Αϊνδιλή, Μάκης Γεωργαράς, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Για πρώτη φορά η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από ακαδημαϊκό ίδρυμα κι αυτό είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών που έχει ετοιμάσει μία εξαιρετική εκδήλωση για την υποδοχή της η οποία θα γίνει ώρα 5.38 στον εξωτερικό χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Διοίκησης).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της ΕΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024». Την ανάκρουση με απόλυτη σειρά των: Ολυμπιακού Υμνου από την Cantelena Χορωδία Πάτρας–Εθνικού Υμνου Γαλλίας–Εθνικού Υμνου Ελλάδος. Επαρση σημαιών: Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλίας και Ελλάδος ταυτόχρονα με την ανάκρουση των αντίστοιχων Υμνων, χαιρετισμό από τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα, την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» Κατρίν Σανιελόνζ, πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα, του εκπροσώπου ΕΟΕ Πέτρου Συναδινού, μέλος ΕΟΕ–εκπρόσωπος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, αρχηγός Αποστολής «Παρίσι 2024». Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, θα παρουσιαστεί η φοιτητική Ομάδα Χορού Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Με αφορμή την εκδήλωση, το Πανεπιστήμιο έχει αποφασίσει μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πανεπιστημιούπολη που θα ισχύσουν από ώρα 15:00 έως και ώρα 20:00.

Η Πάτρα σήμερα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα, οι σταθμοί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Για την απρόσκοπτη διέλευση της πομπής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα,  θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων από τις 12μ. έως τις 6μ.μ στις οδούς:

-Αγ. Σοφίας από την συμβολή της με την Κορίνθου έως την Κωνσταντινουπόλεως.

-Κωνσταντινουπόλεως από τη συμβολή της με την Αγ. Σοφίας έως την 28ης Οκτωβρίου.

-Μαιζώνος από τη διασταύρωσή της με την 28ης Οκτωβρίου έως τη Γούναρη.

-Κορίνθου από τη συμβολή της με τη Γούναρη έως την Αγ. Σοφίας.

-Πανεπιστημίου από τη διασταύρωσή της με την Αγ. Σοφίας έως την Αχ. Συμπολιτείας.

-Κορίνθου από Αγ. Νικολάου έως την Κολοκοτρώνη.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη 1 μ.μ. έως 8 μ.μ. στις οδούς:

– Κορίνθου από τη διασταύρωσή της με την Αγ. Νικολάου έως την Κολοκοτρώνη.

-Αγίου Νικολάου από την Καραΐσκάκη έως Κορίνθου (κάθοδος).

-Κολοκοτρώνη από την Κανακάρη έως την Κορίνθου. Μαιζώνος από την 28ης Οκτωβρίου έως την Ζαΐμη (4 μ.μ.-5 μ.μ).

-Ηρώων Πολυτεχνείου από την Ιπποκράτους έως την Πυθαγόρα (3 μ.μ. – 9 μ.μ.). Οδυσσέα Ελύτη από την Πολυτεχνείου έως τη διασταύρωσή της με την Ευπαλίνου (3 μ.μ. – 9 μ.μ.).

-Αναστέλλεται η λειτουργία των σταθμών ταξί στο άνω και κάτω μέρος της πλ. Γεωργίου (3.30 μ.μ. – 5 μ.μ.).

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ