Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 27 Απριλίου

Κατά ριπάς 27 Απριλίου

Η διαμαρτυρία και η ανάρτηση

Κλεισμένος στο γραφείο του βρέθηκε χθες από τις 12:00 το μεσημέρι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, καθώς πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία φοιτητών και ο ίδιος είχε εγκλωβιστεί. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου. Ο κ. Μπούρας, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει: «Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη. Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Όλοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες».

Κι όμως συνέβη

Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν το διάβαζα την επίσημη ανακοίνωση πολύ δύσκολα θα μπορούσα να το πιστέψω. Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις μηδένισε και έτσι παραμένει στο δικαστικό σώμα.

Διαφορετική προσέγγιση

Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πολύ «έξυπνη» η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, πριν από μερικές μέρες, να δεχτεί ερωτήσεις μέσω Instagram από πολίτες και να τις απαντήσει ο ίδιος. «Ρωτήστε ό,τι θέλετε, αλλά κρατήστε και κάνα μέτρο», είπε χιουμοριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δέχτηκε ουκ ολίγες ερωτήσεις… Μπορεί για την ώρα το life stile του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μας έχει απασχολήσει περισσότερο από το πολιτικό του λόγο, ωστόσο η επικοινωνιακή του τακτική είναι εξαιρετική και θα πρέπει να του το αναγνωρίσω.

Και οι απλοί πολίτες;

Το διάβασα και η αλήθεια είναι ότι μου προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση. Οφείλω να σχολιάσω τη δήλωση Καλλιάνου σε τηλεοπτικό σταθμό όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Απορώ πως ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο φίλος μου ο Άδωνης, αλλά τώρα αφήνουμε τα πολιτικά στην άκρη, αφήνουμε τη Νέα Δημοκρατία στην άκρη και πάμε στην ανθρωπιά. Πώς δεν έχει βγει να πει ότι “ο Γιάννης ο Καλλιάνος με εκλιπαρούσε στο τηλέφωνο που τον έπαιρνα και μου έλεγε σε παρακαλώ πάρα πολύ, πεθαίνει ο πατέρας μου, κάντε κάτι. Όχι επειδή είμαι βουλευτής, επειδή πέθαινε ο πατέρας μου και επειδή έπρεπε κάποια στιγμή να ενημερώσω κάποιον, τον υπουργό Υγείας που ήταν φίλος μου». Αλήθεια τι θα πρέπει να πουν οι απλοί πολίτες, που δεν έχουν στην διάθεση τους το τηλέφωνο του υπουργού Υγείας προκειμένου να τον «εκλιπαρήσουν» για να βοηθήσει κάποιο οικείο τους πρόσωπο;

Πρέπει να διαλέξει

Προβλήματα σαν κι αυτά που αντιμετώπισε ο Γιάννης Καλλιάνος αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά στα κρατικά νοσοκομεία. Η έλλειψη νοσοκόμων, που ανέφερε στην περίπτωση του πατέρα του είναι χρόνιο πρόβλημα και καθημερινή εμπειρία για όλους (τους άλλους). Ο βουλευτής πρέπει να διαλέξει. Ή το ΕΣΥ έχει προβλήματα, για τα οποία ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή δεν έχει καμιά ευθύνη ο νυν υπουργός(«και φίλος μου», όπως είπε ο ίδιος). Αλλά τότε οι δημόσιες καταγγελίες του έχουν ελάχιστη αξία.

Ο ξάδελφος

Ότι υπάρχει πρόβλημα τήρησης της κεντρικής «γραμμής» – όπως αυτή ορίζεται από τον Στέφανο Κασσελάκη – στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που είναι πασιφανές και γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δεν ασχολούνται εκτενώς με την πολιτική επικαιρότητα. Ο ξάδελφος του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βασίλης Κασσελάκης, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς χαρακτήρισε ως «ευπρόσδεκτες» τις ψήφους των πολιτών που ψήφισαν «Σπαρτιάτες».

Ας κάνουν λίγο κράτει

Όσοι στοιχηματίζουν για «σαρωτικό ανασχηματισμό» μετά τις ευρωεκλογές, ας κάνουν λίγο κράτει. Πέρα από το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει δείξει εμπράκτως ότι «απεχθάνεται» τις συχνές αλλαγές υπουργών, στο μυαλό του Πρωθυπουργού διαμορφώνεται η ιδέα ότι αν το ποσοστό της ΝΔ στις εκλογές είναι «σχετικά καλό», δεν υπάρχει κανένας σπουδαίος λόγος για «ανακάτεμα της τράπουλας». Τελικές αποφάσεις βέβαια θα ληφθούν μετά τις 9 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ