Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕυρεία σύσκεψη χθες για το μέλλον την βιομηχανικής τομάτας

Ευρεία σύσκεψη χθες για το μέλλον την βιομηχανικής τομάτας

Πρόταση για αύξηση της τιμής το 2023

Το μέλλον της παραγωγής βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία συζητήθηκε χθες βράδυ στην  ευρεία σύσκεψη όλων των τοματοπαραγωγών του Νομού που διοργάνωσε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Αρχικά έγινε απολογισμός για το 2022 όπου είχαμε μία μικρή αύξηση στην παραγωγή που παραδόθηκε στα εργοστάσια, καθώς από τους 90.000 τόνους το 2021, φέτος φτάσαμε τους 95.000 τόνους. Ωστόσο, η βάσει των στρεμμάτων που καλλιεργούνται η αύξηση δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Η αύξηση στο κόστος παραγωγής της βιομηχανικής τομάτας ενόψει του νέου έτους ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στην χθεσινή σύσκεψη. Τα έξοδα αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο και οι καλλιέργειες πλέον είναι δύσκολο να αποφέρουν κέρδος στους παραγωγούς, όποτε πρέπει να αναζητηθούν λύσεις.

Η πρόταση που κατάθεσε προς τους τοματοπαραγωγούς ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος ήταν να γίνει πρόταση προς τα εργοστάσια ώστε η τιμή το 2023 να αποφέρει ένα λογικό κέρδος στον παραγωγό. Παράλληλα πρότεινε να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα κάνει τις επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ