Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπόπειρα απάτης στις Μητροπόλεις Ηλείας και Δημητριάδος

Απόπειρα απάτης στις Μητροπόλεις Ηλείας και Δημητριάδος

Στο στόχαστρο των επιτήδειων Ιδρύματα, Μονές  και Ναοί

Πληθαίνουν τελευταία τα περιστατικά τραπεζικής απάτης. Οι επιτήδειοι απατεώνες φαίνεται ότι έχουν πλέον βάλει στο στόχαστρο τους και εκκλησιαστικά ιδρύματα, μονές και ναούς ακόμα και στην Ηλεία. Αντίστοιχα κρούσματα απάτης σημειώθηκαν και στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος άγνωστοι επιχειρούν να προσεγγίσουν Εκκλησιαστικά Νομικά πρόσωπα και ιδρύματα, προφασιζόμενοι ότι επιθυμούν να δωρίσουν χρηματικά ποσά, με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση και την κλοπή χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Ιδρυμάτων.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος εφιστά την προσοχή και παρακαλεί τους υπευθύνους να μην γνωστοποιούν κωδικούς τραπεζικών συναλλαγών και να μην προβαίνουν σε καμία απολύτως επικοινωνία με άγνωστα πρόσωπα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι επιτήδειοι έχουν ήδη προσεγγίσει μέσω τηλεφώνου και ιδρύματα- ναούς και μονές της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας με πρόφαση ότι σκοπεύουν να προβούν σε κάποια δωρεά λέγοντας ότι γνωρίζουν το ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται σε αυτά…. Ζητούν από τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων των ναών αλλά και των Ιερών Μονών, λογαριασμούς και στοιχεία και στην συνέχεια προσπαθούν να «τραβήξουν» μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας ουσιαστικά τους υπεύθυνους.  Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί, θα πρέπει άμεσα να ενημερώνονται οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές καθώς τα φαινόμενα τείνουν να λάβουν μορφή «πανδημίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ