Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔύο έργα «πνοής» στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Δύο έργα «πνοής» στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν οι  διαδικασίες

Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και αποκαταστάσεις   οδοποιίας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες δημοπράτησης για δύο  πολύ σημαντικά έργα στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  οι οποίες θα ξεκινήσουν  εντός του μηνός Μαΐου.

Για τα έργα βελτίωσης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και αποκαταστάσεων  οδοποιίας, το προηγούμενο διάστημα έγιναν αλλεπάλληλες ενέργειες  από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, υπό την διαρκή καθοδήγηση του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου.

Αρχικά πρόκειται για το έργο βελτίωσης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, προϋπολογισμού  696.708,82 € με χρηματοδοτηση  από τη  ΣΑΕΠ 401 ( πρώην ταμείο Μολυβιάτη ). 

Το έργο αφοράει τη Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας και τις Τοπικές Κοινότητες Ανδρίτσαινας, Κουφόπουλου και Θεισόας, καθώς και  τη Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος και τις  Τοπικές κοινότητες Γραίκα, Μακρισίων και Δημοτική κοινότητα Κρεστένων.

Το έργο αφορά την αποξήλωση υφιστάμενων πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα οδών και κατασκευή νέων πεζοδρομίων με επίστρωση από ακανόνιστες φυσικές πλάκες και της οδού από τεχνητούς κυβόλιθους  πάνω σε υπόστρωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλακόστρωση πλατείας με πλάκες πεζοδρομίου, φύτευση δένδρων και θάμνων, προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και καθιστικών και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων επί ιστού  και φωτιστικών τύπου χελώνας απόξεση ασφαλτικού τάπητα και κατασκευή νέου.

Αποσφράγιση του διαγωνισμού θα γίνει στις  25/05/2021.

Αποκαταστάσεις οδοποιίας

Το δεύτερο σημαντικό έργο εξάλλου αφοράει αποκαταστάσεις οδοποιίας δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων,  με προϋπολογισμό 1.024.415,03 €

και χρηματοδότηση επίσης από τη  ΣΑΕΠ 401. 

 Το έργο αφοράει τις  Τοπικές Κοινότητες  Διάσελλων, Μάτεσι και Σέκουλα και αφορά στη βελτίωση αγροτικών οδών που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες κυκλοφοριακές ανάγκες των κατοίκων που καλλιεργούν ή έχουν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή, με στόχο την επίλυση ή βελτίωση κυκλοφοριακών προβλημάτων στις παραπάνω τοπικές κοινότητες.

Αποσφράγιση του διαγωνισμού θα γίνει στις  27/05/2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ