Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακός - Άστον Βίλα 2-0: Θρύλε, σήκωσε το Ευρωπαϊκό μέσα στην Ελλάδα...

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλε, σήκωσε το Ευρωπαϊκό μέσα στην Ελλάδα – Επική πρόκριση στον τελικό του Conference, εκατομμύρια οπαδοί σε έκσταση

Τι βραδιά έζησε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία, επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα, εξαφάνισαν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Premier League και με συνολικό σκορ 6-2, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena. Μαγικός ο Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός το έκανε! Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και έστειλε εκατομμύρια οπαδούς του σε κατάσταση έκστασης. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλάει, έζησαν μία μαγική βραδιά, επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα και με συνολικό σκορ 6-2 πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League της OPAP Arena, όπου περιμένει η Φιορεντίνα. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε ακόμη μία φορά πράγματα και θάυματα. Ηταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης με γύρισμα του Κίνι, βάζοντας φωτιά στο ήδη πύρινο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τεράστιες μάχες, κατέθεσαν την ψυχή τους, κράτησαν τους Άγγλους στο μηδέν, με τον Τζολάκη να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.

Ο Μαροκινός στράικερ στο 81ο λεπτό κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τους ερυθρόλευκους, χάρη στην ασίστ του Τζολάκη, με το Καραϊσκάκης να σείεται, μετά την απόφαση του VAR για γκολ, έπειτα από την αρχική ακύρωση του γκολ από τον βοηθό. Οι Πειραιώτες εξαφάνισαν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Premier League σε δύο ματς. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι μετρούν αντίστροφα για το επόμενο και μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας τους. Ο μεγάλος τελικός του Conference League είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00 στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην Φιορεντίνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (86′ Κέσλερ-Χέιντεν), Κάρλος (65′ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86′ Μάνροου), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ