Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLife & StyleEurovision: Tο BBC αποθέωσε την ελληνική συμμετοχή και τη Μαρίνα Σάττι

Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την ελληνική συμμετοχή και τη Μαρίνα Σάττι

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια ήταν τα σχόλια του BBC για το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Γνωστό για τις «αιχμηρές» του κριτικές και το ιδιαίτερο χιούμορ του, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τον διαγωνισμό τραγουδιού, το BBC δημοσίευσε έναν κατάλογο με τη λίστα των συμμετοχών και αναφέρθηκε στο «Ζάρι».

Συγκεκριμένα, ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, το κατατάσσει στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion», όπως τα χαρακτηρίζει.

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σύντομα φωνητικά και ένα σόλο σε έναν αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον “πιο κυριολεκτικό στίχο” αυτής της χρονιάς», γράφει ο Μαρκ Σάβατζ.

Την ώρα που «τρολάρει» τις συμμετοχές άλλων χωρών, όπως εκείνη της Ιρλανδίας, για την οποία αναφέρει «μια γκοθ μάγισσα που μοιάζει με γκρέμλιν δίνει συναυλία υπό το φως των κεριών και καλεί το πνεύμα ενός μινώταυρου», η Μαρίνα Σάττι φαίνεται πως «κερδίζει έδαφος» στη Βρετανία.

Ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στη Μάλμε της Σουηδίας και συνολικά θα συμμετέχουν 37 χώρες. Η Κύπρος θα διεκδικήσει μία θέση στον μεγάλο τελικό στον α’ ημιτελικό της 7ης Μαΐου και η Ελλάδα στον β’ στις 9 του μήνα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ