Κουράστηκαν οι πολίτες με τα μέτρα: Ζητούν άνοιγμα καταστημάτων και χαλάρωση των περιορισμών

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha πραγματοποίηση η εταιρεία Marc και τα ευρήματα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού το βράδυ της Τετάρτης.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021.

«Πιστεύετε ότι πρέπει να διατηρηθούν όπως είναι, να χαλαρώσουν ή να γίνουν πιο αυστηροί οι περιορισμοί που αφορούν την κυκλοφορία των πολιτών;» ρωτήθηκαν οι πολίτες.

Σε ποσοστό 65,5% οι πολίτες απάντησαν πως πρέπει να χαλαρώσουν, σε αντίθεση με το 17,7% που απάντησε να διατηρηθούν ενώ το 13,5% θέλουν πιο αυστηρά μέτρα.

Σε ότι αφορά τους περιορισμούς που αφορούν τη λειτουργία του λιανεμπορίου, το 85,9% επιθυμεί να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Το 75% των ερωτηθέντων επιθυμεί να χαλαρώσουν και οι περιορισμοί που αφορούν στην λειτουργία της εστίασης.
«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την επιστράτευση των γιατρών του ιδιωτικού τομέα ώστε να βοηθήσουν σε δημόσια νοσοκομεία για τον κορονοϊό;» ήταν η επόμενη ερώτηση.

Σε ποσοστό 73,2% οι πολίτες απάντησαν πως συμφωνούν με την κίνηση αυτή ενώ το 20,3% διαφωνεί.

Με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, οι πολίτες κλήθηκαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν και με κάποιες απόψεις.

«Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στη χώρα μας είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των αστυνομικών» απάντησε το 57,3% των πολιτών.

«Τα φαινόμενα βίας από την αστυνομία είναι αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε αυταρχικό κράτος ή ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία» απάντησε το 20,9%.

«Η αστυνομοκρατία και η καταστολή είναι βασική κυβερνητική επιλογή και κινδυνεύει η Δημοκρατία στην Ελλάδα» απάντησε το 19,7%.

Πρέπει ή όχι να γίνονται διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν μέσω πανδημίας; Το 30,1% των πολιτών απάντησε «ναι να γίνονται» και το 68,6% «να αποφεύγονται».

πηγή: patratora.news

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ