2ο Γυμνάσιο Πύργου: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη: «Ξυπόλυτοι ήρωες»

141

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους, που διεξάγεται στην πόλη μας, το σχολείο μας υποδέχτηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη. Η συγγραφέας συναντήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης με τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, που είχαν εργαστεί και προετοιμάσει το βιβλίο της: «Ξυπόλυτοι Ήρωες». Πρόκειται για Ιστορικό Μυθιστόρημα που αναφέρεται στην Κατοχή και την Αντίσταση, το ξυπόλυτο τάγμα και το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Το μυθιστόρημα απέσπασε το 2017 το Κρατικό βραβείο εφηβικού-νεανικού Λογοτεχνικού βιβλίου και το βραβείο του ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ.

Οι μαθητές μας, μετά από σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου της συγγραφέα, διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με το βιβλίο και τη συγγραφική της πορεία. Ήταν για τους μαθητές μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της φιλαναγνωσίας.

Εξάλλου, όπως τα ίδια τα παιδιά είπαν, το βιβλίο τους μετέδωσε πολλά μηνύματα και ιδέες, και κυρίως το αίσθημα της αυτοπεποίθησης  και την ιδέα της αλληλεγγύης με την οποία μπορούμε σε δύσκολους καιρούς να σώσουμε αλλά και να σωθούμε.

Τη συγγραφέα υποδέχτηκαν ο Δ/ντής του σχολείου κ.  Γ. Κομιώτης και οι φιλόλογοι κ. Τσαγκαρουσιάνου Γιώτα και Γρηγοροπούλου Εύα, που είχαν και την επιμέλεια της εκδήλωσης.