Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου

Ξεναγήθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου Πύργου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές των τριών τμημάτων της  ΣΤ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου.

Τους μαθητές συνόδευαν ο υποδιευθυντής του σχολείου Διονύσης Διαμαντόπουλος και οι εκπαιδευτικοί, Γεωργία Χριστακοπούλου,  Αθανασία Γενοβέζου και Παρασκευή Χριστιανοπούλου.

Τα παιδιά είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου, να μάθουν τη λειτουργία του Δήμου αλλά και να…βομβαρδίσουν με ερωτήσεις τον Δήμαρχο Πύργου και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο, που υποδέχτηκαν τους μαθητές. Δεν παρέλειψαν όμως, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Αντωνακόπουλο για τις εργασίες μόνωσης που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του σχολείου.

Οι μαθητές κάθε τμήματος είχαν ετοιμάσει σειρά ερωτήσεων για θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, με τον δήμαρχο Πύργου και τον αντιδήμαρχο να δίνουν απαντήσεις  σε κάθε ερώτημα. Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε στα παιδιά για τις αλλαγές που γίνονται στην πόλη, τονίζοντας ότι η πρόοδος στηρίζεται στις αλλαγές, τις εκπλήξεις που ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή την εορταστική περίοδο, για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και την διαρκή προσπάθεια του Δήμου να φροντίζει τις ανάγκες της νέας γενιάς.

Αμέσως μετά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στον 2ο όροφο του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου, με τον ειδικό συνεργάτη Δημάρχου Βασίλη Χριστακόπουλο να παρουσιάζει και να μιλά για την ιστορία των εκθεμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ