Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣημαντική ήταν η προσέλευση των μελών της Ν.Δ. στην Ηλεία, στις εσωκομματικές...

Σημαντική ήταν η προσέλευση των μελών της Ν.Δ. στην Ηλεία, στις εσωκομματικές εκλογές: Η αγωνία κορυφώθηκε στους υποψηφίους Δ.Ε.Ε.Π.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις από υποψηφίους, όσον αφορά την τήρηση των εκλογικών διαδικασιών – Λόγω της παράτασης για την ψηφοφορία,  η καταμέτρηση συνεχίζεται

Με σημαντική προσέλευση μελών του κόμματος, διεξήχθησαν σήμερα οι εσωκομματικές αρχαιρεσίες της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, για την εκλογή προέδρου   στη ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ),  επικεφαλής  των ΔΗΜΤΟ, μελών των διοικητικών συμβουλίων των τοπικών κομματικών οργανώσεων, καθώς  και συνέδρων ενόψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η διαδικασία των εκλογών διεξήχθη ομαλά, εκτός από τις …μεμονωμένες εντάσεις που παρατηρήθηκαν από υποψηφίους, κυρίως όσον αφορά την τήρηση  της εκλογικής διαδικασίας.

Οι κάλπες και στην Ηλεία έκλεισαν μία ώρα αργότερα (8 μ.μ.) από ότι αρχικά  είχε προγραμματιστεί, προκειμένου να καταστεί δυνατό να ψηφίσουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στα 7 εκλογικά τμήματα που  υπήρχαν στο Νομό, ενώ εν συνεχεία έγινε συλλογή των αποτελεσμάτων  για τη δημιουργία πρακτικού με τα συνολικά αποτελέσματα  των εκλογών, συν αυτά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κάθε περιοχή.

Η αγωνία  για τις εκλογές στη ΔΕΕΠ Ηλείας επικεντρώθηκε επί το πλείστον στα υποψήφια μέλη την οργάνωση και κυρίως τους άντρες, αφού βάσει της ποσόστωσης και οι τέσσερις γυναίκες υποψήφιες εξελέγησαν, ενώ  όπως είναι γνωστό για τη θέση του προέδρου της πρ. ΝΟΔΕ μοναδικός υποψήφιος ήταν  ο Χρ. Γαβράς, ο οποίος και επανεκλέχτηκε.

Επίσης και στις ΔΗΜΤΟ  το ενδιαφέρον  στράφηκε στα  μέλη για της δημοτικές τοπικές επιτροπές (ΔΗΜΤΕ), σε όλες τις περιοχές της Ηλείας όπου υπήρχαν μοναδικοί υποψήφιοι  πρόεδροι.

Επί συνόλου περίπου 750 εγγεγραμμένων στο Νομό, στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 700 μέλη, χωρίς ωστόσο μέχρι τις βραδινές ώρες  να έχει καταστεί δυνατό να υπολογιστεί ο αριθμός όσων ψήφισαν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα  για τις εκλογές στη ΝΟΔΕ Ηλείας, θα δημοσιευτούν αύριο.

Δηλώσεις για τις χθεσινές

εσωκομματικές εκλογές Ν.Δ.

Χρ. Γαβράς, πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ηλείας

«Η διαδικασία κύλησε ομαλά σε όλες τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις του Ν. Ηλείας.  Υπήρξε σημαντική προσέλευση και αυτό σημαίνει  ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ εκτιμούν την προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την χώρα μας και φυσικά την Ηλεία. Είναι βέβαιο  ότι  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος,  ενώ σε διαβούλευση  είναι και τα υπόλοιπα  έργα που είναι σημαντικά για τον τόπο μας. Η τοπική οργάνωση  πιέζει την κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα με υπομνήματα που έχει καταθέσει πολλές φορές και έχει βοηθήσει προς το καλύτερο  για  να σχηματιστεί  θετική εικόνα σε κεντρικό επίπεδο. Ο αριθμός των μελών που γράφτηκαν στις τοπικές οργανώσεις είναι ικανοποιητικός και  έχει περάσει κάθε προσδοκία μας, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο ώστε τα μέλη της Ν.Δ. να βγάλουν τους εκπροσώπους τους, στις τοπικές οργανώσεις, στην νομαρχιακή όσο και στο συνέδριο που θα γίνει προς το τέλος Νοεμβρίου».

Μαρία Πλώτα, συντονίστρια Δυτικής Ελλάδας της Ν.Δ.

«Τα πράγμα κύλησαν ομαλά, εκτός απ’ ότι  ίσως κάποιοι παραπονούνται ότι είχαν βγάλει κάρτα και δεν ήξεραν ότι θα πρέπει να την ανανεώσουν γιατί η συνδρομή είναι ετήσια και δεν ισχύει για ένα έτος από τη στιγμή που εγγράφεσαι, αλλά για το τρέχον έτος. Ίσως αυτό δεν το ήξεραν και  δεν μπορούν να ψηφίσουν. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πλέον. Όσον αφορά τις κάρτες δεν χρειάζονται πρακτικά για να ψηφίσει κάποιος,  γιατί το όνομά του εμφανίζεται  στον εκλογικό κατάλογο. Οι κάρτες θα σταλούν κάποια στιγμή στα νέα μέλη, σε όσους όμως έχουν κάνει ανανέωση της εγγραφής τους δεν στέλνονται διότι ισχύουν οι τρέχουσες. Στις νέες εγγραφές θα σταλούν κάποια στιγμή οι κάρτες. Καταλαβαίνετε ότι πανελλαδικά το νούμερο είναι πολύ μεγάλο και ο όγκος εργασίας τεράστιος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ