Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠροτεραιότητα του Δήμου Ήλιδας η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Προτεραιότητα του Δήμου Ήλιδας η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και  της Παροχής Συσσιτίου

 «Η υγεία, η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των δημοτών ήταν είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητα για μας» δήλωσε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, υποδεχόμενος τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους δυο σημαντικών δομών όπως του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου. Οι συγκεκριμένες δομές που πλέον «τρέχει» ο Δήμος Ήλιδας, –  πρόκειται για την αντικατάσταση του  σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΙΚΕΛΟΣ»  με έδρα την Πάτρα – έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην επιβίωσή τους. 

Η μακρόχρονη διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα  με την υπογραφή των συμβάσεων  εργασίας  ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, από τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τις δομές αυτές και που  είναι στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» συγχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού αφού συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ήλιδας  δήλωσαν πανέτοιμοι να εργαστούν  και να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και να τους εξασφαλίσουν με σεβασμό, την κάλυψη βασικών αναγκών για την καθημερινότητά τους.

Ο κ. Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λειτουργίας της δομής  ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει ο τόπος μας με τα σωρευμένα οικονομικά προβλήματα χρόνων, καθώς και με την πανδημία που έχει πλήξει οικογένειες, κοινωνίες , λαούς και που «χτύπησε»   ανελέητα ακόμα περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  που δυσκολεύονται ακόμα και στην εξασφάλιση βασικών αγαθών για τη διαβίωσή τους. «Η υγεία, η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των δημοτών ήταν είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητα για μας γι ΄αυτό σηκώνουμε τα μανίκια και εργαζόμαστε για την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ