Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοψήφισμα για αλλαγή Περιφέρειας στην Ηλεία

Δημοψήφισμα για αλλαγή Περιφέρειας στην Ηλεία

Έθεσε στον δημόσιο διάλογο ο Νώντας Κυριαζής

Θέμα δημοψηφίσματος για ενσωμάτωση της Ηλείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε δημόσια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής με δηλώσεις του στην εφ. «Πελοπόννησος», μετά τις εξελίξεις με την «αρπαγή» των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Νομού μας.

 «Σε μια δημοκρατική κοινωνία οι πολίτες έχουν λόγο και η ύψιστη διαδικασία της έκφρασής τους είναι το δημοψήφισμα. Να το ζητήσουμε. Να το απαιτήσουμε. Με το ερώτημα αν επιθυμούμε την μετάταξη του Νομού μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή οι δεσμοί με τους γειτονικούς νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας είναι ισχυρότατοι και διαχρονικοί. Το αίτημα για δημοψήφισμα δεν τίθεται πρώτη φορά. «Έχει τεθεί στο παρελθόν. Σοβαροί λόγοι το έφερναν στο προσκήνιο. Θα είμαστε ευτυχείς αν είχαν εκλείψει αυτοί οι λόγοι. Δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο», διευκρίνισε.

 «Αποποιούμαστε τον ρόλο της σκωληκοειδούς απόφυσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Διεκδικούμε ό,τι δικαιούμαστε. Ισότιμη θέση, ίσες ευκαιρίες, πρόοδο και ευημερία. Ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας», είπε ο κ. Κυριαζής και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Ποιος αποφασίζει για την εξαίρεση, τον αποκλεισμό της Ηλείας, από τον όποιο σχεδιασμό προόδου, κεντρικό ή περιφερειακό; Ποιοι δεν την αφήνουν να επιβιβαστεί στο άρμα της ανάπτυξης; Θα μπει φρένο στην τροφοδότηση του υδροκέφαλου κέντρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;».

 Τα τελευταία νέα, μετά την κατάργηση των σχολών, είναι ότι η κανονική, σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή θα σταματήσει στην Πάτρα», σχολίασε επίσης.  «Το αγαθό της υγείας είναι στα καθ’ ημάς είδος εν ανεπαρκεία. Τα νοσοκομεία μας διαλύονται. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο ΕΣΥ φαλκιδεύεται. Ο φυσικός πλούτος και οι παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικοί θησαυροί μας αντί να αποτελούν εφαλτήριο ανάπτυξης για τον τόπο μένουν αναξιοποίητα», ανέφερε και έκλεισε ως εξής:  «Ας αφυπνιστούμε τώρα! Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να αρνηθούμε το ρόλο του δορυφόρου». είπε ο κ. Κυριαζής

Τέλος, όπως τόνισε, μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία φθάνει η στιγμή να ανακάμψει η χώρα. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αφήνουμε πίσω τα δύσκολα για να βιώσουμε ευημερία που θα εδράζεται, αυτή τη φορά, σε στέρεη βάση. Σ’ αυτό κατατείνει η εθνική προσπάθεια. Με έναν αστερίσκο. Ισχύει αυτό για όλους τους Έλληνες πλην Ηλείων. Γιατί; Επιτακτικό το ερώτημα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ