Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Ρουσφέτι στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την κυβέρνηση»

«Ρουσφέτι στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την κυβέρνηση»

Δήμαρχος Αγρινίου για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Για κυβερνητική μεθόδευση και για ρουσφέτι στο πανεπιστημιακό λόµπι έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με δηλώσεις του στην εφ. «Πελοπόννησος» για το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που χάνει και το Αγρίνιο μαζί με την Ηλεία.

Έγινε ξεκάθαρα ρουσφέτι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Το Πανεπιστήμιο ζήτησε από την Κυβέρνηση, και το πέτυχε τελικά, να καταργηθούν τα Τµήµατα εκτός Πάτρας», ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου και συνέχισε ως εξής: «Είναι απόφαση του Πανεπιστηµίου την οποία υιοθετεί η Κυβέρνηση. Βγήκαν εφημερίδες και Μέσα της Αθήνας και έλεγαν τέρµα τα ρουσφέτια στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Ποια ρουσφέτια; Πού είδαν ρουσφέτια; Το τµήµα στο Αγρίνιο που καταργείται λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια. Τώρα γίνεται το ρουσφέτι. Και γίνεται στο Πανεπιστήμιο, όχι στην Αιτωλοακαρνανία».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον λόγο που έκανε αυτές τις κινήσεις η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Αγρινίου ήταν ξεκάθαρος: «Και η υπουργός και ο υφυπουργός έχουν σχέσεις µε τον ακαδημαϊκό χώρο και αυτό είναι µια εξήγηση. Όλοι γνωρίζουν ποιος ήταν ο πατέρας της υπουργού. Και η υπουργός και ο υφυπουργός, που είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο. Τι άλλο να πω; Μόνο εδώ συνέβη αυτό. Πουθενά αλλού σ’ όλη την Ελλάδα. Μόνο το δικό µας Πανεπιστήμιο θυµήθηκε ξαφνικά να αναπτυχθεί στρατηγικά. Είναι ρουσφέτι στο Πανεπιστήµιο Πάτρας που θέλει να συρρικνωθεί για να µοιράζονται τα χρήµατα εσωτερικά και να µη φεύγουν χρήµατα και µέλη ∆ΕΠ προς τα έξω. Αυτό είναι η λογική τους. Η λογική του κέντρου, του campus στο Ρίο, και όχι η λογική ενός εξακτινωµένου Πανεπιστηµίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ