Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Συρίγος τα κλείνει χωρίς πολλά-πολλά

Ο Συρίγος τα κλείνει χωρίς πολλά-πολλά

Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ηλείας, Αιγίου και Αγρινίου

«Θα κάνω ό,τι µας προτείνει η Σύγκλητος και δεν θα κάτσω να ψάξω για κάθε ένα Τµήµα, το πώς και το γιατί. Τόσο στο Αίγιο όσο και σ’ άλλες περιφερειακές πόλεις της Ηλείας», μετέφερε σε βουλευτές της Αχαΐας

Μόνη επιλογή των φορέων της Ηλείας να απευθυνθούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό

Αποκαλυπτικό και άκρως επιβεβαιωτικό ως προς τις εκτιμήσεις της «ΠΡΩΤΗΣ» για πολιτική απόφαση στην κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας. Το χθεσινό ρεπορτάζ της εφ. «Πελοπόννησος» για την μεταφορά του Τµήµατος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πανεπιστηµιούπολη της Πάτρας.

Όπως αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος», στις επικοινωνίες που είχαν κυβερνητικοί βουλευτές της Αχαΐας µε τον µε τον αρμόδιο υφυπουργό για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση κ. Άγγελο Συρίγο, τις τελευταίες ηµέρες, ο υφυπουργός ακούστηκε να λέει: «Θα το κλείσω το Τµήµα. Θα κάνω ό,τι µας προτείνει η Σύγκλητος και δεν θα κάτσω να ψάξω για κάθε ένα Τµήµα, το πώς και το γιατί. Τόσο στο Αίγιο όσο και σ’ άλλες περιφερειακές πόλεις της Ηλείας».

Και τώρα τι;

– Με δεδομένη την πρόθεση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών και της πλειοψηφίας της Συγκλήτου, να κάνουν δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και την στάση του κ. Συρίγου. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς οι Δήμαρχοι και οι υπόλοιποι φορείς της Ηλείας, έχουν μόνο μία επιλογή: να απευθυνθούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό.  Μόνο αυτός μπορεί να σταματήσει το έγκλημα, αλλιώς, μετά το «κρυφτούλι» με την Πατρών-Πύργου. Η αρπαγή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας θα χρεωθεί αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

– Το μέτωπο των Δημάρχων και των υπόλοιπων φορέων της Ηλείας, πρέπει να γίνει ένα με το μέτωπο του Αγρινίου και του Αιγίου. Και αυτές οι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας αντιμετωπίζονται ως «νεκρά σημεία» στον χάρτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Υπουργείο Παιδείας.

– Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ηλείας, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της  ΕΘ.Α.Α.Ε. Η θέση του κ. Συρίγου είναι ξεκάθαρη. Οφείλουν λοιπόν να πάρουν θέση και αυτοί, χωρίς γενικολογίες και υποσχέσεις για… άλλα Τμήματα και Summer Schools. Οι ευθύνες θα τους βαραίνουν προσωπικά και έρχονται και εκλογές…

– Οι Ηλείοι βουλευτές της αντιπολίτευσης οφείλουν να θέσουν το ζήτημα στους αρχηγούς των κομμάτων τους, στον κ. Τσίπρα και την κ. Γεννηματά. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης πρέπει να φέρουν το θέμα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών. Το σβήσιμο ενός ολόκληρου Νομού από τον χάρτη της χώρας είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.

– Τέλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει που βρίσκονται εκείνες οι άλλες… «πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», όπως είχε δηλώσει στην «ΠΡΩΤΗ» σχολιάζοντας την περίπτωση που το Πανεπιστήμιο Πατρών εμμείνει στην κατάργηση των Τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση οφείλει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να απευθυνθεί στον πρωθυπουργό. Είναι μέλος της ΝΔ και έχει πρόσβαση στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Στα κάτω-κάτω είναι εκπρόσωπος των πολιτών της Ηλείας, του Αγρινίου και του Αιγίου. Οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β’ κατηγορίας από το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ