Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαι οι 7 για την Ηλεία

Και οι 7 για την Ηλεία

Οι Δήμαρχοι της Ηλείας στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα σήμερα

Εκφραστές της θέλησης του ηλειακού λαού για παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας

Στάσεις εργασίας από εργαζομένους και κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα,  θα βρεθούν σήμερα στη 1 το μεσημέρι. Οι 7 Δήμαρχοι της Ηλείας με κοινό αίτημα την παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας Ηλείας. Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως. Τον Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Ηλείας και το Εργατικό Κέντρο Ηλείας.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε κλειστά θα παραμένουν και τα εμπορικά καταστήματα σε Πύργο και Αμαλιάδας. Η κοινή ανακοίνωση των Εμπορικών Συλλόγων έχει ως εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόφαση της μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Σχολών εκτός του Νομού Ηλείας. Και ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 13:00 μεταξύ όλων των δημάρχων του νομού Ηλείας με τον Πρύτανη κ. Μπούρα, αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν  τα καταστήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα, Μεταξύ 13:00 -14:00 την Παρασκευή 5/3/2021».

Ακόμα, σε αποχή θα προχωρήσουν οι υπάλληλοι της Ι.Μ. Ηλείας. Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη:

Εκ τής Ίεράς ΜητροπόΛεως άνακοινούται, ότι σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου καί από ώρας 11 έως τέλους του ωραρίου τά Γραφεία τής Ίεράς ΜητροπόΛεως καί τού Έπισκοπείου Αμαλιάδος θα είναι κλειστά. Λόγω αποχής των Υπαλλήλων, εις ένδειξή διαμαρτυρίας διά τήν προσπάθεια καταργήσεως των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Πύργου καί Αμαλιάδος. Ή Μητρόπολίς μας διατηρεί καί στόν Πύργο καί στην Αμαλιάδα Φοιτητικά Οικοτροφεία (Αρρένων καί Θηλέων) και φιλοξενεί πολλές Φοιτήτριες καί Φοιτητές, άκόμη καί Καθηγητές των».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την συμπαράστασή της στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως. Στηρίζει συνδικαλιστικά την 3ωρη Στάση Εργασίας που προκήρυξε για σήμερα  Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

«Η κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως αφορά ένα ζήτημα που ενδιαφέρει άμεσα την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα την απομάκρυνση από την Ηλεία των δύο (2) Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο αυτό και αγωνίζεται για να αποτραπεί η απομάκρυνση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Η 3ωρη Στάση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μ.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Την ώρα που θα συνεδριάζουν οι Δήμαρχοι του Νομού Ηλείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι Βουλευτές

Στη σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη έχουν κληθεί όλοι οι βουλευτές της Ηλείας. Με τον Κώστα Τζαβάρα να ξεκαθαρίζει ωστόσο πως θα απέχει καθώς θεωρεί πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών. «Μόνο ο Περιφερειάρχης μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα», τονίζει ο Βουλευτής της ΝΔ. 

Η Περιφέρεια

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην σημερινή συνάντηση θα υπάρξει εκπροσώπηση και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ