Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΥποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Ελλάδα

Υποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Ελλάδα

Για ένα ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ελλάδα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας παιδίατρος κάλεσε τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι ένα παιδί, το οποίο παρακολουθεί, εμφανίζει συμπτώματα ηπατίτιδας. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης επιβεβαίωσε ότι πιθανόν να πρόκειται για κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να τον δούμε κι εδώ. Υπάρχουν κρούσματα και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Ζαούτης πρόσθεσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, όπως γαστρεντερίτιδα, ναυτία, εμετός και διάρροια, ενώ κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

«Η πλειοψηφία είναι στα παιδιά 3 έως 5 ετών. Υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα παιδιά, αλλά πάνω από 10 ετών δεν έχουμε δει πολλά κρούσματα» πρόσθεσε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των αδενοϊών.

«Είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής τα κρούσματα και ακόμα λιγότερα τα σοβαρά, κι αυτό είναι το θετικό» είπε ακόμα.

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, επισήμανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ