Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚένταυρος 21: Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με άρματα και οχήματα μάχης

Κένταυρος 21: Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με άρματα και οχήματα μάχης

Η στρατηγική συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ αποτυπώνεται στον μεγάλο αριθμό κοινών στρατιωτικών ασκήσεων. Που πραγματοποιούνται ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών. Με στόχο την αύξηση της διαλειτουργικότητας και της διατήρησης υψηλού αξιόμαχου και επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται αυτές τις ημέρες κοινή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης με την κωδική ονομασία «Κένταυρος 21″ στην οποία συμμετέχουν ελληνικά άρματα μάχης, μονάδες πεζικού αλλά και οχήματα μάχης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τμήματα ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν συνεκπαίδευση στο πλαίσιο της άσκησης «Κένταυρος 21» στο πεδίο βολής αρμάτων Πετροχωρίου στην Ξάνθη.

Η άσκηση διαρκεί από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, έως και την Τρίτη 25 Μαΐου, ενώ την επόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πεδίο βολής Πετροχωρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις πεζικού και των δύο χωρών, αμερικανικά οχήματα μάχης και μια ίλη ελληνικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ