Συνεχής εμπαιγμός και παραγκώνιση της Ηλείας

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σε συνέχεια του ίδιου δράματος η κυβέρνηση αποδεικνύει πλέον στην πράξη την αδιαφορία της για τον Ν. Ηλείας! Μετά τις καθυστερήσεις για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος, μετά την αδιαφορία για τα νοσοκομεία του νομού που εκ θαύματος λειτουργούν βασιζόμενα στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελαχίστων εργαζομένων, τώρα έρχεται και επισήμως η ταφόπλακα στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας!

Όπως έχουμε ξανατονίσει ο νομός Ηλείας έχει δυο τεράστια πλεονεκτήματα συγκριτικά με όμορους νομούς. Το μεγάλο εύρος στον τομέα της αρχαιολογίας λόγω των πολλών μνημείων και μουσείων ,με κορωνίδα φυσικά την Αρχαία Ολυμπία, μα επίσης και τον  δεύτερο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας ο οποίος απλώνεται στην έκταση του νομού μας!

Η κυβέρνηση λοιπόν, με την επίσημη πλέον απόφαση της να μην συμπεριλάβει τα τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας στα νέα μηχανογραφικά δίνει το τελευταίο χτύπημα στις όποιες ευκαιρίες αναπτυξιακού χαρακτήρα προς αυτές τις κατευθύνσεις στο νομό μας!

Μιλάμε και τονίζουμε επανειλημμένα την αναγκαιότητα της ύπαρξης των δυο αυτών τμημάτων στον νομό μας με κύριο και μόνο γνώμονα την συμπόρευση της τρέχουσας ακαδημαϊκής γνώσης και νεανικής λαχτάρας των φοιτητών για μάθηση και εμπειρία στις σπουδές τους σε συνδυασμό με την προσφορά της αγοράς εργασίας που σε αυτούς τους δυο τομείς μπορεί να παρασχεθεί!

Άρα λοιπόν δεν θέλουμε άλλα ευχολόγια από τους κυβερνώντες, ούτε ενισχυμένες υποσχέσεις για μελλοντικά πλάνα! Ζητάμε την σοβαρότητα αντιμετώπισης  στα δυο αυτά τμήματα και την αναγκαία στήριξή τους η οποία επηρεάζει στο μέγιστο βαθμό την ίδια την Ηλειακή κοινωνία!

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΗΛΕΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ