Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπό τους senior & junior Ambassadors του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του...

Από τους senior & junior Ambassadors του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του ΓΕΛ Βουνάργου: «Ευρώπη και ενεργός πολίτης»

«Ευρώπη και ενεργός πολίτης» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνουν οι senior & junior Ambassadors του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του ΓΕΛ Βουνάργου, με ομιλητές τους κκ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστα Παπαδάκη και Νικόλαο Παπανδρέου.
Στην ξεχωριστή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στη Π.Ε. Ηλείας αναφέρθηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, Ιουλία Χάρμπαλη και Αντώνης Σπανός.
«Πρόκειται για μία εξαιρετική εκδήλωση που διοργανώνουν τα δύο σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, το 3ο ΓΕΛ Πύργου και το Λύκειο Βουνάργου, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Οργανώνουν αυτή την εκδήλωση που έχει σχέση με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα μιλήσουν τέσσερις ευρωβουλευτές. Από αυτή την εκδήλωση θα έχουν να πάρουν ενημέρωση, οι συνάδελφοί εκπαιδευτικοί, οι μαθητές μας και οι γονείς τους και όλοι όσοι την παρακολουθήσουν, καθώς θα ενημερωθούν για αρκετά πράγματα γύρω από το θεσμό. Προπαντός όμως, προάγετε μέσα πότε αυτή την εκδήλωση η έννοια ενός πολίτη πέρα από τα όρια τα Ελληνικά, που έχουμε μέχρι τώρα συνηθίσει. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις βοηθάμε ιδιαίτερα τους μαθητές μας να κατευθυνθούν προς τη νοοτροπία του σύγχρονου πολίτη Έλληνα πολίτη του Ευρωπαίου πολίτη. Θέλω να συγχαίρω λοιπόν τους δύο διευθυντές, τον κο. Αντώνη Σπανό και την κα. Ιουλία Χάρμπαλη για αυτή την πρωτοβουλία καθώς και τους συνεργάτες τους οι οποίοι βοηθούν για να έχουμε το καλό αποτέλεσμα για το οποίο είμαι βέβαιος» σημείωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΓΕΛ Βουνάργου Αντώνης Σπανός σημείωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για τη συνδιοργάνωση μίας εκδήλωσης που θα γίνει την Πέμπτη υπό την αιγίδα της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ηλείας και ευχαριστούμε τον προϊστάμενο μας και διευθυντή μας κο. Ζέρβα για την συνδιοργάνωση και τη βοήθεια που μας έχει παράσχει. Τα δύο σχολεία το 3ο ΓΕΛ Πύργου και το ΓΕΛ Βουνάργου αποτελούν μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος. Είναι σχολεία πρεσβευτές του ευρωπαϊκό κοινοβουλίου. Το 3ο ΓΕΛ για δεύτερη χρονιά και το ΓΕΛ Βουνάργου για πρώτη χρονιά. Ενόψει τον ευρωεκλογών και την ημέρας της Ευρώπης που ακολουθεί διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση προκειμένου με ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές όχι μόνο των δύο σχολείων αλλά όλων των σχολείων της πόλης μας σχετικά με την ευθύνη που έχουν αλλά και για το ρόλο της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στις κρίσιμες εποχές που διάγουμε, όλος ο κόσμος αλλά ιδιαίτερα η Ευρώπη».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Πύργου Ιουλία Χάρμπαλη σημείωσε: «Είναι σημαντικό να τονίσω ότι το ΓΕΛ Βουνάργου και το 3ο ΓΕΛ Πύργου είναι δύο σχολεία από την Ηλεία που συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο. Συνεργαστήκαμε με τον κο. Σπανό για αυτή την εκδήλωση. Είναι πραγματικά ένα προϊόν συνεργασίας, μία ημερίδα και μέσα από αυτή θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές που θα είναι οι επόμενοι ενεργοί πολίτες. Οι μαθητές μας, από την πρώτη στιγμή έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και οι παρουσιάσεις που έχουμε σε διάφορες θεματικές που θα καλύψουμε είναι πραγματικά πολύ σημαντικές».

Άννα Μαρία Γιαννοπούλου -3ο ΓΕΛ Πύργου
«Οι senior & junior Ambassadors του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του ΓΕΛ Βουνάργου διοργανώνουν εκδήλωση με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ημέρα της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση έχει ως θέμα Ευρώπη και ενεργός πολίτης».

Γιώργος Πόθος- 3ο ΓΕΛ Πύργου
«Οι θεματικές ενότητες που προσεγγίζει η ημερίδα μας είναι η Ευρώπη και η δημοκρατία, η Ευρώπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ευρώπη και η νεολαία, η Ευρώπη και το περιβάλλον. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί στον Πύργο στο χώρο του συνεδριακού κέντρου της Π.Ε. Ηλείας».

Αντιγόνη Κουτσουνά – ΓΕΛ Βουνάργου
«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό είχαμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε πολύτιμες γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες. Για παράδειγμα το σχολεία μας, μαζί με άλλα πέντε σχολεία της δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στην προσομοίωση συνεδρίασης ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Πάτρα. Στην προσεχή εκδήλωση με τους συμμαθητές μας από το 3ο ΓΕΛ Πύργου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ευρωεκλογές, για το ρόλο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αλλά και για το τι προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε εμάς τους μαθητές και πώς τη βλέπουμε. Σε καιρός χαλεπούς που ζούμε απαγορεύεται ο κάθε εφησυχασμός από εμάς τη νέα γενιά και ότι κι αν πιστεύουμε πρέπει να το δηλώσουμε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου έτσι ώστε να σταλθούν με σαφή για τα μηνύματα στο σωστούς παραλήπτες».

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος- ΓΕΛ Βουνάργου
«Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής μας Αντώνης Σπανός, η ευρωπαϊκή ένωση δείχνει να βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Άλλωστε αυτό φανερώνει και η δημοσκόπηση που έκανε μεταξύ των μαθητών η μία από τις δύο ομάδες του σχολείο μας. Οι Κινέζοι γράφουν τη λέξη κρίση, με δύο ιδεογράμματα. Το ένα φανερώνει τον κίνδυνο και το άλλο την ευκαιρία. Είναι στο χέρι μας να δούμε τον κίνδυνο εγκαίρως και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ