Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Την  Πέμπτη 6 Μαΐου

Κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ για τη συγκέντρωση που θα γίνει  στο 2ο Λύκειο Πύργου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία. Που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχει και η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Στα πλαίσια αυτά καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 π.μ. στο 2ο Λύκειο Πύργου.

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης. Μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας. Να καταργήσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονίων. Η κυβέρνηση ωστόσο, συνεχίζει μία πολιτική που υπαγορεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε πλήρη ταύτιση μαζί τους, ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους.

Με ένα Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μοιάζει δοτό, και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση. Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία. Κι αυτά είναι λίγα εξ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με συνεχείς Νομοθετικές ρυθμίσεις ακυρώνουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα των Δήμων. Μεταφέροντας ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία η κάθε Δημοτική Αρχή.

Πρέπει λοιπόν, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, πώς οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Στην διάλυση των ζωών τους και στην επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εργατικής εκμετάλλευσης. Αποτελεί τέλος, ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση ο κυνισμός που δείχνει. Επιχειρώντας την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, για την οποία φέρει τεράστιες ευθύνες η ίδια με τις επιλογές της. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ