Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΖέντερ: «Ο κύβος ερρίφθη, ο Λάσετ θα είναι υποψήφιος Καγκελάριος»!

Ζέντερ: «Ο κύβος ερρίφθη, ο Λάσετ θα είναι υποψήφιος Καγκελάριος»!

«Ο κύβος ερρίφθη. Ο ‘Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος για την Χριστιανική Ένωση». Δήλωσε πριν από λίγο ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

Με αυτό τον τρόπο αναγνώρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), το οποίο σε ποσοστό 77,5% τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Λάσετ.

Πριν από την συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο κ. Ζέντερ είχε δηλώσει ότι παραχωρεί στο CDU το προβάδισμα στην επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και σήμερα επανέλαβε ότι δέχεται το αποτέλεσμα «χωρίς μηνισικακία» και ότι τάσσεται υπέρ της ενότητας της Χριστιανικής Ένωσης.

Νωρίτερα η BILD είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του Ζέντερ από την «κούρσα», γράφοντας πως ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και υποψήφιος για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σκόπευε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που έδωσε αργά τη νύχτα την στήριξή του στον αρχηγό του, τον ‘Αρμιν Λάσετ.

Έπειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που διήρκεσε επτά ώρες, 31 από τα μέλη του προεδρείου ψήφισαν υπέρ του κ. Λάσετ ως υποψήφιου Καγκελάριου, εννέα υπέρ του κ. Ζέντερ και έξι απείχαν.

Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι τυπικά δεσμευτικό, πριν από τη συνεδρίαση του προεδρείου ο αρχηγός του CSU είχε δηλώσει ότι δίνει στο CDU, «τη μεγάλη μας αδελφή», το προβάδισμα της απόφασης για το χρίσμα, διαβεβαιώνοντας ότι θα σεβαστεί και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση.

πηγη: onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ