Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑπό το χωριό στο… μπαλκόνι: Πάσχα στην πόλη με νυχτερινή παράταση στην...

Από το χωριό στο… μπαλκόνι: Πάσχα στην πόλη με νυχτερινή παράταση στην κυκλοφορία

Ποια σενάρια για το Πάσχα είναι στο τραπέζι

Ούτε και φέτος αναμένεται οι πολίτες να περάσουν το Πάσχα στο χωριό, καθώς όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και ειδικοί καταλήγουν στο ότι κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο υγειονομικό ρίσκο, κάτι που θα μπορούσε να θέσει υπό απειλή την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις 14 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τον φετινό εορτασμό του Πάσχα αναμένονται την Παρασκευή, ενώ, μέχρι τότε, οι ειδικοί θα έχουν συνεχείς συνεδριάσεις για το ζήτημα.

Τα περιθώρια για διαφορετικές αποφάσεις είναι αρκετά στενά και καθορίζονται από τη μεγάλη πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ, την ώρα που οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 847.

Όπως αναφέρει το Star, οι ειδικοί εκτιμούν πως η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι πιεστική και τις επόμενες 15 μέρες, στις οποίες θα φανεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα των καταστημάτων και των Λυκείων. Με δεδομένο δε ότι το αποτέλεσμα πιθανής εξόδου για το Πάσχα θα φαινόταν στα επιδημιολογικά στοιχεία μετά από 15 μέρες, δηλαδή στις 14 Μαΐου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άρση της απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού.

Ποια σενάρια για το Πάσχα είναι στο τραπέζι

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τη χρυσή τομή, ώστε και να μην τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και να πάρουν μικρές ανάσες ελευθερίας οι πολίτες που έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown.

Το πρώτο σενάριο που συζητείται είναι να επιτραπεί το Πάσχα στο… εξοχικό, εφόσον αυτό βρίσκεται εντός νομού.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών τις ημέρες των γιορτών μετά τις 21:00 το βράδυ, ενώ το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να είναι όπως και τα Χριστούγεννα, δηλαδή με μία ακόμα οικογένεια και όχι πάνω από εννέα άτομα.

Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες

Όσον αφορά στο πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος είχε συνάντηση επ’ αυτού με τον πρωθυπουργό, στο περιθώριο εγκαινίων της επετειακής έκθεσης στη Βουλή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο Star είπε πως έχει βρεθεί ένας συμψηφισμός για να μη διαταραχθούν τα πράγματα, αν και όπως αποκάλυψε, ο ίδιος κατάλαβε ότι δε θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συζητείται η πρόταση να γίνουν υπαίθριες ακολουθίες, αντί να αυξηθούν τα άτομα μέσα στους ναούς και η Ανάσταση να γίνει νωρίτερα, πιθανόν στις 21:30 σε πλατείες ή στους προαύλιους χώρους των ναών.

Όσον αφορά στην περιφορά του Επιταφίου αναμένεται να γίνει γύρω από τον ναό, ενώ για τους ιερείς και τους ψάλτες συζητείται η υποχρεωτική εξέταση με self tests.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ