Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπίσκεψη του Γυμνασίου Γαστούνης στο ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης

Επίσκεψη του Γυμνασίου Γαστούνης στο ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης

Μία νέα συνεργασία πήρε σάρκα και οστά

Μία νέα συνεργασία πήρε σάρκα και οστά στο ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης μετά την επίσκεψη στον χώρο του ΚΔΑΠ μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Γαστούνης.
Οι εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης ενημέρωσαν τους μαθητές για το εύρος των αναπηριών και έπειτα έλαβαν χώρα διάφορες αισθητηριακές δραστηριότητες, που σκοπό είχαν να αντιληφθούν οι μαθητές τι σημαίνει να υπάρχει αισθητηριακή δυσκολία και διαφορετικότητα.
Έπειτα οι μαθητές και οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης διέσχισαν ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές με εμπόδια χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και λευκό μπαστούνι, ώστε να αντιμετωπίσουν με βιωματικό τρόπο τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι κινητικά ανάπηροι και οι τυφλοί συμπολίτες μας.
Η συνεργασία επικυρώθηκε με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο, αφού όλοι μαζί έβαλαν την πινελιά τους σε έναν πεντάμετρο «συνεργατικό» και «συμπεριληπτικό» καμβά.

Η ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ Γαστούνης θα ήθελε να ευχαριστήσει ολόψυχα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γαστούνης για την επίσκεψη αυτή και φυσικά ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας που βρίσκεται πάντα δίπλα μας με γνώμονα την συμπερίληψη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ