Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύργος: Εμβολιασμός παιδιών Ρομά για την ιλαρά

Πύργος: Εμβολιασμός παιδιών Ρομά για την ιλαρά

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποίησε την Τετάρτη και Πέμπτη, 27 & 28 Μαρτίου, εμβολιασμούς για την ιλαρά σε παιδιά 12 μηνών έως και 16 χρονών, σε έξι καταυλισμούς Ρομά.
Συγκεκριμένα στην κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ εξετάστηκαν 64 παιδιά εκ των οποίων τα 47 εμβολιάστηκαν με την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πύργου, κας Γεωργίας Παπαδοπούλου και της διαμεσολαβήτριας Ρομά κας Ρούπα Νεκταρίας .
«Με προτεραιότητα στην δημόσια υγεία, κινητοποιηθήκαμε άμεσα λόγω έξαρσης της νόσου της ιλαράς, για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης της κοινότητας των Ρομά. Επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις εμβολιασμού όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει και κυρίως τα μικρά παιδιά», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά που παρείχαν σημαντική υποστήριξη στον ΕΟΔΥ για την ενημέρωση και την διαχείριση του πληθυσμού των καταυλισμών, ανέφερε ότι όλα τα άτομα που δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι επίνοσα στην ιλαρά και η εμβολιαστική κάλυψη των ειδικών ομάδων θεωρείται η μόνη ενέργεια για την πρόληψη έξαρσης και εξάπλωσής της, που σύμφωνα με τις αναφορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονα σε παιδιά και ενήλικες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ