Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣταθερό ασθενοφόρο σε Αρχαία Ολυμπία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους

Σταθερό ασθενοφόρο σε Αρχαία Ολυμπία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους

Στις 10 Απριλίου ο διαγωνισμός από τον ΟΔΑΠ

*Ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ως προθεσμία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 10η Απριλίου

Ιατρικό προσωπικό για την παροχή πρώτων βοηθειών σε σταθερή βάση και ασθενοφόρο με διαρκή παρουσία για τη διακομιδή επειγόντων περιστατικών θα παρέχουν κατά την επικείμενη θερινή τουριστική σεζόν σε έξι αρχαιολογικούς χώρους οι ανάδοχοι που θα προκύψουν από σχετικό διαγωνισμό του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ). Οι υπηρεσίες, που θα προσφερθούν από έναν έως έξι αναδόχους (ανάλογα με τις προσφορές και την έκβαση του διαγωνισμού), αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, της Αρχαίας Ολυμπίας, των Μυκηνών, των Δελφών, της Κνωσού και της Λίνδου.


Ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ως προθεσμία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 10η Απριλίου. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν περιστατικά που θα προκύψουν μέχρι να οριστούν οι ανάδοχοι του διαγωνισμού, ο ΟΔΑΠ έχει προχωρήσει και σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και μίσθωση ασθενοφόρου διάρκειας ενός μήνα περίπου, που θα αφορούν ειδικά την Ακρόπολη, η οποία μέχρι πρότινος υποστηριζόταν περιστασιακά από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και από στρατιωτικό ιατρό.
Από την 1η Απριλίου ξεκινάει και η υλοποίηση του μέτρου των ζωνών επισκεψιμότητας, που εφαρμόστηκε πιλοτικά στην Ακρόπολη και πλέον επεκτείνεται στους περίπου 30 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο. Οι χωρητικότητες των ζωνών έχουν οριστεί με βάση μελέτες που εκπονήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι πάντως δεν έχουν τις ιδιαιτερότητες της Ακρόπολης. Ως εκ τούτου, οι οδηγίες προς το κοινό και τους τουριστικούς πράκτορες που ανάρτησε την Τρίτη ο ΟΔΑΠ αναφέρουν ότι οι επισκέπτες της Ακρόπολης μπορούν να εισέλθουν ή να παραμείνουν στον χώρο ένα τέταρτο πριν ή μετά τη ζώνη που επέλεξαν, τη στιγμή που σε άλλους χώρους το ίδιο διάστημα είναι μία ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ