Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorized«Φως» στα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους

«Φως» στα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους

Αναμένεται να ρίξει  η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων

Αυτοψία στο χώρο του δυστυχήματος με δύο νεκρούς, έγινε χθες από στελέχη της ΕΔΑΑΠ

Τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αεροπορικό  δυστύχημα στη Χαριά του δήμου Πύργου, με θύματα τον καταγόμενο από το χωριό  χειριστή  του μονοκινητήριου αεροσκάφους  Δημ. Βασιλείου και τον Εθελοντή – διασώστη Κώστα Καλογερογιάννη, εξετάζει  η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Στα πλαίσια της έρευνας χθες έγινε αυτοψία από στελέχη της Επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στη μοιραία πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους με τραγικά αποτελέσματα, γεγονός που συγκλόνισε την Ηλεία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο (2) επιβαίνοντες.

 Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2,5 ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου – Ανδραβίδας – Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα για την πτώση του μικρού αεροσκάφους θα γίνει γνωστό τους επόμενους μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ