Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιαρκής αύξηση επισκεπτών

Διαρκής αύξηση επισκεπτών

Στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αρχ. Ολυμπίας

Αναμένεται  μεγαλύτερη κίνηση Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να …πλησιάζουν την προ κορωνοϊού εποχή

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει  από τις αρχές του καλοκαιριού, η τουριστική κίνηση στην Αρχ. Ολυμπία, η οποία ωστόσο υπολείπεται σε σημαντικό βαθμό από τις προ κορωνοϊού εποχές.

Οι επαγγελματίες μετά από μακρά περίοδο που η κίνηση βρισκόταν στο ναδίρ, βλέπουν  κάτι να …κινείται, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα υπάρξει  και ανάκαμψη στην  καθηλωμένη οικονομικά αγορά.

Αντίθετα  ο ερχομός τουριστών, κυρίως από τα κρουαζιερόπλοια, που σύμφωνα και με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας φεύγουν αμέσως μετά την αποβίβασή τους προς άλλους χερσαίους προορισμούς με οργανωμένες εκδρομές, δεν συμβάλλει  στην οικονομική τόνωση των καταστημάτων…

Εξάλλου η  τουριστική κίνηση  στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κάτι που επισημαίνεται  και από  τη  προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια.

«Από τις αρχές του Ιουνίου υπάρχει αύξηση των επισκεπτών στο μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους, γεγονός που οφείλεται και στον ερχομό κρουαζιερόπλοιων 1-2 φορές την εβδομάδα. Τον Ιούλιο και Αύγουστο που είναι μήνες αιχμής αναμένεται να υπάρξει  περαιτέρω αύξηση ξένων και Ελλήνων  τουριστών»  δήλωσε η κ. Κόλλια στην «ΠΡΩΤΗ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ