Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣχόλιαKατά ριπάς…

Kατά ριπάς…

Μη μου τους… ύπνους, τάραττε

Πριν από μερικές μόλις μέρες ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος – επιτελικό στέλεχος του Ομίλου Aldemar, β’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και μέλος του Δ.Σ. του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κατ επέκταση στην Ηλεία τόνισε ότι πρόκειται για «μία περιοχή με μικρό «τουριστικό» αποτύπωμα και ένα αεροδρόμιο που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό ή να εξυπηρετήσει τον απαιτητικό πια παγκόσμιο επισκέπτη» ενώ συμπλήρωσε ότι «Δυστυχώς η τουριστική προβολή της περιφέρειας είναι ακόμα πολύ πίσω, αποτέλεσμα χρόνιας αδράνειας»… Αλήθεια εκεί στην Περιφέρεια, ακούει κανείς;

Ήτανε στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος

Η λαϊκή ρήση «ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος» φαίνεται να ταιριάζει γάντι με την υπόθεση της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας. Τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας έρχονται από το παρελθόν και από την κακή οικονομική διαχείριση που υπήρχε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ωστόσο αν και έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, τα πράγματα αντί να βελτιώνονται μαθαίνω  ότι πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο! Αντί μέσα στα δυόμιση αυτά  χρόνια να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια νοικοκυρέματος της ΔΕΥΑ Ολυμπίας, επιλέγουν να προχωρήσουν σε αναλογιστική μελέτη… Μάλλον δεν έχουν κατανοήσει ότι εάν δεν βρεθεί τρόπος εξυγίανσης της Επιχείρησης  είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί ακόμα και σε «φαλιμέντο».

Αντιπολίτευση εκ των έσω

Μαθαίνω ότι συνεχίζονται οι «μυστικές συνεδριάσεις» της «ομάδας» που έχει δημιουργηθεί εντός της παράταξης Αντωνακόπουλου…. Κάποιες φορές οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε γνωστό γραφείο στο Πολύκεντρο και άλλες πάλι φορές σε χώρο που στεγάζεται άλλη υπηρεσία. Το «εργάκι» γνωστό τοις πάσι και μόνο σε καλό δεν θα βγει… εάν δεν το έχουν καταλάβει ακόμα!

«Βαρέθηκα και αηδίασα…»

Έντονη πικρία  κρύβεται πίσω από την απόφαση του πρ. υπουργού και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η απόφαση αυτή ήλθε σαν «κεραυνός εν αιθρία», τη στιγμή που είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο Κ. Τζαβάρας δεχόταν πιέσεις από κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφιο. Πάντως  όπως τόνισε ο ίδιος λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης,   «δεν στρέφομαι προσωπικά εναντίον κανενός, ούτε του κόμματός μου, ούτε άλλο τίποτα, απλώς επεκράτησαν καινούργια ήθη, ήλθαν… κολεγιόπαιδα, ήλθαν  διάφορες ομάδες  που δεν μπορώ να συνυπάρξω αξιακά… Αυτοί είναι σύστημα και με τα συστήματα δεν μπορεί να τα βάλει ένας άνθρωπος, είναι πηχτό το σκοτάδι. Βαριέσαι κάποια στιγμή, βαρέθηκα και αηδίασα…».

 Όπως εξήγησε δεν θα σταματήσει να ασχολείται με  τα κοινά, χωρίς ωστόσο να γίνει πιο σαφής  για το τι πρόκειται να πράξει στο μέλλον.

Προνομιούχοι των 700 ευρώ

Το «έργο» είναι  γνωστό  και το έχουν ξαναδεί  οι πολίτες που μοχθούν μέσω της εργασίας τους, προκειμένου κάθε φορά  να δίνονται  επιδόματα σε οικονομικά «ασθενέστερους»…  Μόνο που οι εν λόγω πολίτες  που συνήθως συντηρούν αρκετά μέλη των οικογενειών  τους θεωρούνται …προνομιούχοι, την ώρα που παίρνουν λίγο παραπάνω από 600 ευρώ! Γι’ αυτούς δεν υπάρχει καμία μέριμνα και κανείς δεν τους ρωτάει πως τα βγάζουν πέρα… Ελλάδα η χώρα της …δικαιοσύνης σε όλα τα  επίπεδα.

«Μπαστακωμένος» στην καρέκλα

«Μπαστακωμένος» στην καρέκλα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια παραμένει ο Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ακόμα και στενοί του συνεργάτες, σε ιδιωτικές συζητήσεις, αναγνωρίζουν πως πρέπει να αποχωρήσει για να έχει τύχη η παράταξη στις επερχόμενες εκλογές. Η παράταξη Φαρμάκη παρουσιάζει, όπως ήταν φυσιολογικό, ήδη φθορές, αλλά όταν οι ψηφοφόροι ακούνε για Κατσιφάρα, δεν πετάνε την σκούφια τους… Ειδικά στην Ηλεία, που «έγκωσε» από ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχη.

Πήγε να πάρει την… ευχή

Την… ευχή βουλευτή της ΝΔ πήγε να πάρει νέος εν δυνάμει υποψήφιος όπως έμαθα. Την ευχή την πήρε, δηλαδή πήρε ένα «καλή επιτυχία». Αν και νομίζω πως ήλπιζε σε κάτι περισσότερο από ευχές…

Συνεχίζονται οι εξαγωγές Δημάρχων

«Ο κ. Λυμπέρης είναι Δήμαρχος της Αμαλιάδας;», αναρωτιούνται σκωπτικά οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ της Αμαλιάδας σε εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά της δημοτικής αρχής Ήλιδας. Ο Λυμπέρης προς το παρόν κάνει τουρ στις ΗΠΑ, δεν τον κρατούν τα «στενά» όρια της Ηλείας, όπως φαίνεται. Επειδή έλυσε όλα τα θέματα στον Δήμο του, πήγε να δώσει τα φώτα του και στην Αμερική. Γενικά ο Δήμος Ήλιδας το έχει με τις… εξαγωγές Δημάρχων όπως φαίνεται.

«Άδειασε» τον Μητσοτάκη

Στην παραδοχή ότι στο σενάριο σύγκρουσης με την Τουρκία, «είμαστε μόνοι μας» προχώρησε την Τρίτη ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, προσθέτοντας ότι «κανένας δε θα έρθει να πολεμήσει στον πόλεμο τον δικό μας», κάνοντας παραλληλισμούς με ότι συμβαίνει με την Ουκρανία. Ουσιαστικά πρόκειται για «άδειασμα» στο αφήγημα Μητσοτάκη ότι στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία για να μας στηρίξουν Ε-Ε και ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά ριπάς…

Κατά ριπάς…

“Κατά ριπάς…”

spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ