Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Παρασκευή 26 Απριλίου

Κατά ριπάς Παρασκευή 26 Απριλίου

Άλλο λογοδοσία και άλλο απολογία

Κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θέλησε να κάνει μία «διευκρίνιση» σχετικά με κάτι «ψίθυρους» που ακούστηκαν λίγο πριν την έναρξη. Ο Ν. Φαρμάκης επεσήμανε με έμφαση… «Σήμερα είναι λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής. οι κατηγορούμενοι απολογούνται και εμείς δεν είμαστε κατηγορούμενοι».

Άναψαν τα «αίματα»

Εντάσεις είχαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του θέματος «Αντιδημοκρατικές εκτροπές που προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Κ. Καρπέτα και του Ν. Φαρμάκη… Μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε τόσο πολύ, που ο Κ. Καρπέτας άρχισε να φωνάζει ενώ τον λόγο είχε πάρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους ο Ν. Φαρμάκης τόνισε: «Να φοβηθώ μην πάθετε κάτι, αν και το κτίριο διαθέτει απινιδωτή»

Πιάστηκαν στα χέρια

Μόνο αυτό έλλειπε από το νοσοκομείο του Πύργου. Δύο εφημερεύοντες ιατροί της Νεφρολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, λογομάχησαν, ενώ η γυναίκα -ιατρός, που υπηρετεί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές,  τον συνάδελφό της που εφημέρευε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ότι άσκησε σωματική βία εναντίον της. Σε βάρος του 46χρονου ιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες. Από την πλευρά του, ο 46χρονος γιατρός υποστηρίζει ότι οι δυο τους απλά λογομάχησαν έντονα. Η προανάκριση για το περιστατικό διεξάγεται από το Α.Τ. Πύργου.

Σπαζοκεφαλιά

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου και του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο Κ. Φλώρος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να βρίσκεται τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τον κ. Γραμμένο.

Το ερώτημα πώς θα τηρηθεί ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρατά απόσταση 50 μέτρων από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εντός της Βουλής, φαίνεται ότι θα είναι σπαζοκεφαλιά για τον ίδιο εφόσον επιστρέψει στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Η κληρονομιά τους θα κάνει χρόνια να ξεχαστεί

Μπορεί ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και οι λοιποί χρυσαυγίτες να έχουν φύγει εδώ και χρόνια από το πολιτικό προσκήνιο, αλλά η κληρονομιά τους θα κάνει χρόνια να ξεχαστεί. Δεν έχουμε πλέον Κασιδιάρηδες , αλλά η ακροδεξιά σαβούρα έχει κατακλύσει το δημόσιο βίο. Και το χειρότερο είναι ότι την ενισχύουν με τις επιλογές τους και άλλα κόμματα, που στα λόγια την εχθρεύονται.

Που ανήκει ο ένας

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου στη Βουλή ανήκει σε κόμμα (Ελληνική Λύση) που ο αρχηγός του πουλάει από την τηλεόραση επιστολές του Ιησού και κηραλοιφές. Αυτός ο αρχηγός υποσχέθηκε πρόσφατα να ανεβάσει τη σύνταξη στα…4000 ευρώ με λεφτά που θα προέλθουν από άμεσες εξορύξεις πετρελαίου και αερίου. Και όμως αυτός ο αρχηγός, αντί να περιπέσει στη δημόσια χλεύη, εμφανίζεται δημοσκοπικά να διεκδικεί ακόμα και τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Που ανήκει ο άλλος

Ο έτερος πρωταγωνιστής του επεισοδίου στη Βουλή ανήκει σε κόμμα («Σπαρτιάτες») που μπήκε στη Βουλή με τις ευλογίες του Κασιδιάρη. Ο αρχηγός του τον ευχαρίστησε δημοσίως!

«Όλοι μαζί τα φάγαμε, όλοι μαζί τα σκοτώσαμε»

Στη λογική του Θεόδωρου Πάγκαλου και της “συλλογικής υπαιτιότητας” συντονίστηκε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, μιλώντας για τα Τέμπη. “Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί” ανέφερε σε ομιλία της. Η τοποθέτησή της έγινε “viral” στο διαδίκτυο για εύλογους λόγους, με τους περισσότερους χρήστες να την επικρίνουν δικαίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ