Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣχόλιαΚατά ριπάς...

Κατά ριπάς…

Άλλα  φαίνονται στην πράξη…

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία δικηγόρου εκ μέρους του Δήμου Ζαχάρως, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης  για το Παρά θι’ αλός που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.  Αντίθετα τόσο εκ μέρους της ΕΤΑΔ, όσο και του αντιδίκου του Δήμου και πρώην εκμισθωτή του τουριστικού περιπτέρου,  υπήρξαν νομικοί εκπρόσωποι οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν άδεια και αγόρευσαν!  Και μετά εκ μέρους της Δ.Α.  αναφέρεται πως  υπάρχει ενδιαφέρον  να επαναλειτουργήσει το Παρά θιν’ αλός, κάτι που όμως δε φαίνεται στην πράξη…

Θα αποφύγει το πολιτικό … Βατερλώ;

Μπορεί εκ μέρους της κυβέρνησης  να εξαγγέλθηκε το πολύ σημαντικό έργο του δρόμου Πάτρα-Πύργος, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά  στην Ηλεία επικρατεί  έντονη δυσαρέσκεια για άλλα σημαντικά θέματα όπως είναι οι πανεπιστημιακές σχολές, το τμήμα Πύργος- Ζαχάρω-Κ. Νερό-Τσακώνα, τα Νοσοκομεία κλπ.  Συγχρόνως είναι και τα σημαντικά προβλήματα της  καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, τα καύσιμα, η ενέργεια, η οικονομική ανέχεια, η κρίση στην αγορά κ.α. Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες λύσεις, εάν θέλουμε να λέμε πως  η κυβέρνηση θα αποφύγει το …Βατερλώ στις εκλογές στο Νομό, κάτι που προεξοφλούν  όλοι πολιτικοί αντίπαλοί της!

Άπλωμα….

Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια στελεχών και φίλων σε δημοτική παράταξη σε μεγάλο δήμο του Νομού και όλοι πλέον  προσπαθούν  να καταλάβουν πως θα …μαζευτεί αυτή η κατάσταση ενόψει των ερχόμενων εκλογών;

Κάνει τους φίλους του εχθρούς

Μαθαίνω ότι αιρετός της Ηλείας έχει την τάση να κάνει τους φίλους του εχθρούς και τους εχθρούς του φίλους… Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι οι πρώην «φίλοι» του που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την πίκρα τους  βγάζουν «χολή» κάθε φορά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο και μόνο καλό δεν είναι αυτό!

Δείξε μου τον φίλο σου

Μία λαϊκή ρήση λέει: «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»…. Το ίδιο ισχύει και για τους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τους δημαρχιακούς θώκους της Ηλείας κι όχι μόνο…. Κάποιοι κρίνονται θετικά από τα πρόσωπα που έχουν δίπλα τους και κάποιοι άλλοι αρνητικά από τους συνεργάτες που επέλεξαν να έχουν αλλά και για εκείνους που αποφάσισαν να διαδραματίσουν ρόλο «καθοδηγητή» τους…!

Άλλο πολιτική άλλο εμπάθεια

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες μπήκα στον κόπο να διαβάσω αναρτήσεις Ηλείων αιρετών….κι όχι μόνο! Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως εντελώς διαφορετικό πράγμα είναι η κριτική και εντελώς διαφορετικό η έκφραση εμπάθειας. Η πολιτική και οι πολίτες θέλουν προτάσεις και όχι αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση!

Η ιστορία της πόλης

Οδός Μανωλοπούλου και σε μικρή απόσταση από το κτίριο της Π.Ε. Ηλείας βρίσκεται ένα παλιό οίκημα, το οποίο μπορεί να έχει διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου, ωστόσο χρίζει επισκευής καθώς τμήματα από την πρόσοψη έχουν καταλήξει στο πεζοδρόμιο… αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το πεζοδρόμιο έχει αποκλειστεί… Τα παλιά κτίρια αποτελούν στολίδι για την πόλη του Πύργου, ωστόσο πρέπει να χρίζουν ιδιαίτερης μέριμνας και φροντίδας.

Η προοδευτική δύναμη

Μία ιδιαίτερη ανάρτηση έκανε χθες ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνωντας «Ψηφίζουμε για την ελπίδα και τη νέα πνοή! Ψηφίζουμε για να προσδιορίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο, τι σημαίνει να ανήκει κανείς σήμερα στην πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά ριπάς…

“Κατά ριπάς…”

Κατά ριπάς…

spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ