Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣτηρίζουμε τη Νέα Γενιά Αγροτών της Ηλείας

Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Αγροτών της Ηλείας

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή ΝΔ

Ευλογημένη γη η Ηλεία! Έχουμε την τύχη να ζούμε και να παράγουμε σε έναν τόπο που διαθέτει τον πληρέστερο αγροκτηνοτροφικό χάρτη στην Ευρώπη, με εξαιρετικά προϊόντα που παρέχουν δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας και απασχόλησης στην οικονομία μας.

Η Ηλεία  διαθέτει εύφορες πεδινές εκτάσεις που ευνοούν τη γεωργική παραγωγή. Προϊόντα  ποιοτικά που αποτελούν τη σημαντικότερη διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό. Σημαντικό είναι και το ζωϊκό κεφάλαιο με  μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Ο πρωτογενής τομέαςστον τόπο μας μπορεί να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και σταθερότητα της τοπικής οικονομίας και προς αυτή τηνκατεύθυνση κινείται η Κυβέρνηση. Πρωταγωνιστής σε αυτή την εξέλιξη είναι ο αγρότης. Αυτός  χρειάζεται τη στήριξή μας, γιατί αποτελεί σημαντικό σπόνδυλο της «ραχοκοκαλιάς» της Ηλείας.

Η πολιτική μας πρέπει να εστιάζει και στην επόμενη μέρα του αγροτικού τομέα, που εκφράζεται από τον Νέο Αγρότη.Ο αγρότης του χθες μετά από 30-40 χρόνια μόχθου παραδίδει τη σκυτάλη του αγώνα στη νέα γενιά, το μέλλον της καλλιέργειας της Ηλειακής γης.Νέα παιδιά, από επιλογή και όχι από ανάγκη, από αγάπη για την γη, έχουν ξεκινήσει τον δικό τους αγώνα, τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω επιδοτήσεων, στην πεδινή και ορεινή Ηλεία. Τα παιδιά αυτά, με πανεπιστημιακή μόρφωση τα περισσότερα,  πιστεύουν ότι το μέλλον της τοπικής οικονομίας, της ανάπτυξης, βρίσκεται στην Ηλειακή γη που επί χιλιάδες χρόνια θρέφει τους Έλληνες και όχι μόνο,  με τα μοναδικά προϊόντα που παράγει. Η νέα γενιά του μόχθου έρχεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Μετάβαση από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης, ευρείες συνεργασίες για τη στήριξη διάθεσης του προϊόντος και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, αλλά και εξασφάλιση ποιότητας ζωής σε επίπεδο χωριού.Η νέα γενιά αγροκτηνοτρόφων έχει θέσει υψηλούς στόχους και θα τους πετύχει. Είναι συναισθηματικά δεμένη με την παράδοση της ποιότητας των προϊόντων της Ολυμπιακής γης. Πορεύεται με γνώσεις και καινοτόμες ιδέεςαναζητώντας νέες ανθεκτικές καλλιέργειες γιατί αυτό επιβάλλει η κλιματική αλλαγή.

Εμείς έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους, να τους προσελκύσουμε ,να τους ενθαρρύνουμε στο εγχείρημά τους, να τους δώσουμε κίνητρα, ώστε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εγκατάλειψης του αγροτικού  τομέαπου θα σημάνει και την ερημοποίηση χωριών στην Ηλεία.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και δίνει προοπτική στη νέα γενιά αγροτών.Στη νέα ΚΑΠ 2023-2027 προβλέπεται το ποσό των 590 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα των νέων αγροτών.

Ο αγώνας για  την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ηλεία είναι σε εξέλιξη.Σχεδιάζουμε το «αύριο» του αγροτικού μας τομέα. Πρέπει, θέλουμε και μπορούμε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ