Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου:  Εντός των ημερών η συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου:  Εντός των ημερών η συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου- υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας

 Εντός των ημερών η συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας

Τη διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά,  καθώς και της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι εντός των ημερών πιστώνεταιη  συνδεδεμένη ενίσχυση για την σταφίδα της Ηλείας, έλαβε η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε νεότερη επικοινωνία τους. Είναι γνωστόότι η κα Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα αγροτικά ζητήματα του Νομού και μεριμνά, σε συστηματική επικοινωνία με τους αγρότες, για τα θέματα των αγροτικών προϊόντων της Ηλείας και δη της σταφίδας, ενός σημαντικού εξαγωγικού προϊόντος με υψηλή διατροφική αξία.

Προχωρά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της Ομάδας Παραγωγών «Δίας» Τραγανού

Η κα Αυγερινοπούλου έλαβε δε τη διαβεβαίωση του κ. Υπουργού ότι προχωράει και το θέμα της πίστωσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στην Ομάδα Παραγωγών Εσπεριδοειδών «Δίας» Τραγανού Ηλείας, κατ’ εφαρμογή του Καν. 2022/467, σύμφωνα με τον οποίο ενισχύονται από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν οι ομάδες παραγωγών του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν δράσεις στο στόχο «Περιβάλλον» σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντός του έτους 2022.

Ένα ζήτημα που είχε θέσει η Δρ. Αυγερινοπούλου και σε πρόσφατη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στο Υπουργείο αλλά και σε σειρά επαφών και επικοινωνιών όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς παρακολουθεί από κοντά κάθε βήμα της διαδικασίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της, το επόμενο διάστημα και διαρκώς ενημερώνεται από τα δραστήρια μέλη της Διοίκησης της ομάδας παραγωγών.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2022/467 δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αξιοποιήσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 26.298.105 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και συγκεκριμένα να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ