Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαλό ταξίδι Βασίλη Κασσιανέ…

Καλό ταξίδι Βασίλη Κασσιανέ…

Έφυγε στα 79 του χρόνια ο τέως Δήμαρχος Τραγανού

Θλίψη στο Τραγανό, τον Δήμο Πηνειού και όλη την Ηλεία

Θλίψη έχει σκεπάσει από χθες το Τραγανό και όλο τον Δήμο Πηνειού καθώς απεβίωσε στα 79 του χρόνια ο τέως Δήμαρχος Τραγανού Βασίλης Κασσιανός, μετά από μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.

Ένας αξιοσέβαστος και αγαπητός αυτοδιοικητικός και πάνω από όλα Άνθρωπος, που έβαλε τη δική του σφραγίδα σον τόπο του. Γέννημα-θρέμμα του Τραγανού, είχε σε όλη του τη ζωή πυξίδα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Φιλάνθρωπος, συμπονετικός, ευγενής, βοηθούσε τους πάντες…

Ο  Βασίλης Κασσιανός γεννήθηκε στο Τραγανό. Δημιούργησε το 1974 στα Λεχαινά και τη Γαστούνη Σχολή Οδηγών και μαθητές του είναι εκατοντάδες Λεχαινίτες και Γαστουναίοι οδηγοί. Η Σχολή στα Λεχαινά παρέμενε ανοικτή για περίπου 30 χρόνια. Ο Βασίλης ήταν επαγγελματίας οδηγός ταξί, το οποίο στη συνέχεια το μίσθωσε και άνοιξε τις σχολές οδήγησης. Δεν  δημιούργησε οικογένεια, ούτε είχε αδέλφια. Όμως έκανε εκατοντάδες φίλους, που τον συνόδευσαν στη ζωή του και σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τον αποχαιρετήσουν από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Τραγανού, με την κηδεία του να γίνεται δημοτική δαπάνη.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Το 2002 αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Έμεινε για 4 χρόνια στην αντιπολίτευση και το 2006 πέτυχε να συσπειρώσει τους κατοίκους του Τραγανού και να εκλεγεί Δήμαρχος της αγαπημένης του πόλης. Από το 2010 έως το 2019 ήταν αναπληρωτής Δήμαρχος Πηνειού με την παράταξη Καστρινού. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Διονύση Γεωργόπουλου. Σε όλη του την πολιτική καριέρα ήταν πάντα ευγενέστατος με τους αντιπάλους του και πάντα αναγνώριζε το έργο των προηγούμενων.

Τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη για τη ζωή του. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να είναι πάντα ενεργός για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις του ήταν η ανάγκη για τοποθέτηση σηματοδότη στη διασταύρωση στο Ρουπάκι. Στις 25 Μαρτίου 2021 συμμετείχε στις εκδηλώσεις της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ηλείας εξέδωσε συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Βασίλη Κασσιανού.

Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ