Εισήγηση των λοιμωξιολόγων: Με αρνητικό τεστ τα ταξίδια με πλοίο, αεροπλάνο και τρένο

Η επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται την μετακίνηση ταξιδιωτών με την χρήση rapid test ή μοριακών τεστ με λεωφορεία, τραίνα και πλοία. Στην ουσία καταργείται το self test ως πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις κατά τις θερινές διακοπές των πολιτών.

Το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τους εμβολιασμένους που ωστόσο θα πρέπει να μετακινούνται με Green Pass. Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων δεν θα αφορά την μετακίνηση με ΙΧ.

Ειδικότερα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολιαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορονοϊου το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω θέρους και διακοπών.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπιζεται ότι θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος. Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ