Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝ.Μ. Αμαλιάδας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Γάλλων φοιτητών...

Ν.Μ. Αμαλιάδας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Γάλλων φοιτητών στο μικροβιολογικό εργαστήριο

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 με επιτυχία το δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γάλλων φοιτητών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Οι φοιτητές από το lycée Sainte Colette της πόλης Corbie της Γαλλίας έγιναν δεκτοί με το πρόγραμμα Erasmus, για να διεκπεραιώσουν ένα τμήμα των σπουδών τους στην Ελλάδα. Αυτό πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της Γαλλίδας κυρίας Κλάδη Λεϊλά που ζει και δραστηριοποιείται στην Γαστούνη, εκπονώντας ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Οι σπουδαστές από το Corbie φιλοξενήθηκαν στην ΝΜ Αμαλιάδας και εκπαιδεύτηκαν στο εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της κυρίας Χαρίκλειας Κουμουνδούρου, Συντονίστριας Διευθύντριας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, η οποία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το συγκεκριμένο stage. Εκπαιδευμένη η ίδια στη Γαλλία, αφού εργάστηκε μετά το πέρας της ειδικότητας της στο ανοσολογικό τμήμα του νοσοκομείου Saint Louis στο Παρίσι, δέχτηκε τους φοιτητές και φρόντισε για την όσο το δυνατό καλύτερη κατάρτιση τους στον τομέα της Βιοπαθολογίας, σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής των σπουδαστών.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής αυτής και της συνεργασίας με το συγκεκριμένο κολλέγιο θα μεταβεί στο Corbie της Γαλλίας τις προσεχείς ημέρες ομάδα από την ΝΜ Αμαλιάδας για την παρακολούθηση αντίστοιχου ολιγοήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η συνέχιση της συνεργασίας και η εκπόνηση επιπλέον δράσεων, αποτελεί στόχο της ΝΜ Αμαλιάδας, ενώ είναι ήδη προγραμματισμένη η υποδοχή και φιλοξενία για εκπαίδευση δυο ακόμα φοιτητών για το μήνα Ιούνιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ