Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕπίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς o Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, Προέδρος και Διευθύνων...

Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς o Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο Αθανάσιος Κανελλόπουλος του Πανεπιστημίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Μιχαήλ Ε. Σφακιανάκη, η Τελετή Αναγόρευσης του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ALDEMAR Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τον Πρόεδρο του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, Καθηγητή Άγγελο Κότιο, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου.
Η Τελετή της Αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου στην οποία έκανε λόγο για τις απαρχές του τουρισμού στην Ελλάδα, τη συμβολή και τη βαρύτητα του κλάδου στην εθνική οικονομία, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός σήμερα, ενώ στάθηκε και στην πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τη διοίκηση ξενοδοχειακών μονάδων και συνεπώς την ανάγκη για ικανά στελέχη με γνώσεις και εφόδια.
Την Τελετή Αναγόρευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Επικρατείας κος Μάκης Βορίδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός και Επίτροπος κος. Σταύρος Δήμας, ο Πρώην Επίτροπος, Υπουργός και νυν βουλευτής Ηλείας κος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής κος Μιχάλης Κατρίνης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης και εκπρόσωποι του Ακαδημαϊκού, Τραπεζικού και Ξενοδοχειακού κλάδου.
Ο Δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο και τον κόσμο του Τουρισμού καθώς υπήρξε πρωτεργάτης της ανάπτυξης του Τουρισμού στην Ελλάδα, διαμορφωτής του κλάδου με καίριες παρεμβάσεις όποτε οι συνθήκες το επέβαλλαν, σύμβουλος, μέντορας και μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και διατελέσας Πρόεδρος 2008 – 2011.
Ήταν ο πρώτος που ανέδειξε τον Τουρισμό για τα πολλαπλασιαστικά του οφέλη στην εθνική οικονομία και επί των ημέρων του ήταν η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός της χώρας παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Κατά τη διάρκεια και μέχρι τέλους της θητείας του, συνέβαλε στην ανάπτυξη και επικράτηση του ΣΕΤΕ ως μοναδικός εκπρόσωπος του συνόλου των δραστηριοποιούμενων Ενώσεων στον Τομέα του Τουρισμού και στην νομοθέτησή του ως Κοινωνικός Εταίρος του Κράτους.
Από το 1989 άρχισε να δραστηριοποιείται στην δημιουργία Πολυτελών Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων, ενώ ο Όμιλος Aldemar Resorts έχει διακριθεί για τις πρωτοπόρες δημιουργίες διεθνώς πολυβραβευμένων Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ