Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός και οι δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονούν οι δασικές πυρκαγιές, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Πύργου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου 2024 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Δημάρχου Πύργου.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής τόνισε ότι από την 1η Μαΐου μπαίνουμε στην Αντιπυρική περίοδο και τίθεται πλέον σε εφαρμογή τα όσα προβλέπονται σε σχέση με τις καύσεις.


Το σχέδιο Ιόλαος περιλαμβάνει αναλυτικά όλα όσα έχουν σχέση με τις δασικές πυρκαγιές, ενώ τέθηκε το θέμα της εξέλιξης του έργου που αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων.
Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο κ. Νίκος Σμαρνάκης για ακόμα μια φορά επεσήμανε πως ο βαθμός συνεργασίας με τον Δήμο Πύργου βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Τέθηκε το θέμα της φύλαξης σημείων από τα οχήματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου. Από την Π.Υ. ζητήθηκε να συνδράμουν στην φύλαξη των ορεινών περιοχών καθώς και του Ποτοκίου λόγω της ύπαρξης των δεμάτων με τα σκουπίδια.
Επίσης επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη του καθαρισμού των οικοπέδων όπου μέσα έχουν κατοικία καθώς και ότι τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στο κτίριο θα πρέπει να απομακρυνθούν.
Συζητήθηκε το θέμα των χώρων που θα πρέπει να οδηγούνται οι κάτοικοι σε περίπτωση προληπτικής εκκένωσης μίας περιοχής.
Ο Δασάρχης κ. Παναγιώτης Λάττας παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως προχωράει η διαδικασία του καθαρισμού των δασικών εκτάσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος τόνισε πως από την πλευρά τους έχει προχωρήσει και ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του σχεδίου Ιόλαος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ