Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕυχαριστήρια επιστολή Ηγούμενου Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτη Ευσέβιου Σπανού

Ευχαριστήρια επιστολή Ηγούμενου Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτη Ευσέβιου Σπανού

Προς τον Αρχισυντάκτη του skalistiri.news και Ιστορικό Θεόδωρο Λάμπρο

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε σήμερα στα γραφεία μας ευχαριστήρια επιστολή από τον Ηγούμενο της ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπανό την οποία και δημοσιεύουμε.

Προς κ. Θεόδωρον Λάμπρου

“Αξιότιμε κ. Λάμπρου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση διάβασα το ειδικό αφιέρωμα που συντάξατε στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΗ” όπου αρθρογραφείτε για την Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, που ο Θεός με αξίωσε να εκπροσωπώ ως ηγούμενος αυτής. Είναι σημαντικό ότι στην εποχή της αποδόμησης της ιστορικής αλήθειας υπάρχουν ιστορικοί – ερευνητές που με ιδιαίτερο ζήλο υπερασπίζονται αξίες, ιδανικά και παραδόσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ηρωική και μαρτυρική ιστορία του τόπου μας. Άλλο είναι η κριτική και η ερμηνεία ενός ιστορικού γεγονότος και άλλο η άρνησή του. Το πρώτο είναι φυσιολογικό, το δεύτερο όμως υποκρύπτει δόλο και ιδιοτέλεια.

Είμαστε υποχρεωμένοι από την ένδοξη ιστορία της πατρίδος μας, εσείς ως ιστορικός και εμείς ως μοναχοί της Ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας, προς πείσμα των καιρών, να υπερασπιστούμε με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα την ιστορική αλήθεια, διότι διαφορετικά και “οι λίθοι κεκράξονται”. Εύχομαι ολόψυχα η προσπάθεια σας για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας να βρει και άλλους μιμητές. Ευελπιστώ να σας υποδεχτώ σύντομα στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, ώστε να ανταλλάξουμε γνώσεις και απόψεις που αφορούν αυτή την τόσο σημαντική περίοδο της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας, την Ελληνική Επανάσταση”.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ο Ηγούμενος

Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ