Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλεία1ο Γενικό Λύκειο Πύργου: Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

1ο Γενικό Λύκειο Πύργου: Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε η εορτή του 1ουΓενικού Λυκείου Πύργου για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Το 1ο ΓΕ.Λ. Πύργου μετά από πολύχρονη παραμονή σε λυόμενες αίθουσες φέτος επιτέλους μεταστεγάστηκε στο κτίριο του πρώην Τ.Ε.Ι. Πύργου και με μεγάλη χαρά γιόρτασε στο δικό του κτίριο πια την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε σύντομο θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Γ’ τάξης Θανόπουλο Κωνσταντίνο, Ρασούλη Σπυρίδωνα και Χριστοφιλέα Σωτήρη. Απαγγελίες ποιημάτων έγιναν από τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου Κατσωνοπούλου Ειρήνη, Πρινιανάκη Ιωάννα Ρασούλη Βάλια και Χριστοδουλοπούλου Νάντια, ενώ αναφορά στις συνθήκες που επικράτησαν στην εκπαίδευση και στο χώρο του πολιτισμού εκείνη την περίοδο έκαναν οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Φροσυλένια Δηλάρη και Χονδραντώνη Υρώ ενώ απουσίαζε η Ασημακοπούλου Βασιλική λόγω ασθένειας. Παράλληλα, προβλήθηκε βίντεο με το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα της εποχής. Ο κύριος Νίκος Μάστορας, πρώην διευθυντής του σχολείου, τραγούδησε αναβιώνοντας το πνεύμα εκείνων των ημερών προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παιδιών και των καθηγητών. Αφίσες που κοσμούσαν το χώρο με συνθήματα εκείνων των ημερών δημιουργήθηκαν από τις μαθήτριες Αλαγιάννη Μαρία, Κατσωνοπούλου Ειρήνη, και Παναγιώτου Ευτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι συνταξιοδοτηθέντες διευθυντές του σχολείου, οι κύριοι Βασίλης Σωτηρόπουλος και Νίκος Μάστορας. Την επιμέλεια της διοργάνωσης της γιορτής είχαν οι καθηγήτριες Νάρρου Μαρία, Παναγιωτοπούλου Παναγιώτα και Παπαγεωργίου Αγγέλικα και η τεχνική υποστήριξη ανήκει στον κύριο Γιάννη Αποστολόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336