Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑχαΐα: Μπήκε στην εκκλησία και τα έκανε… "λίμπα" γιατί η μικροφωνική του...

Αχαΐα: Μπήκε στην εκκλησία και τα έκανε… “λίμπα” γιατί η μικροφωνική του ξύπνησε το μωρό!

Συνέβη στην Τριταία

Tης κακομοίρας στις 7.30 το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού φέρεται να μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε… λίμπα!

Εκείνη την στιγμή είχαν ενεργοποιηθεί οι μικροφωνικές του Ιερού Ναού ώστε να ακούγεται η Θεία Λειτουργία στο χωριό.

Όπως φέρεται να είπε όμως ο μαινόμενος άνδρας, ο δυνατός ήχος… του ξύπνησε το βρέφος που κοιμόταν στο σπίτι του, το παιδάκι έκλαιγε και εκείνος… με την τσίμπλα στο μάτι μπήκε μέσα στην Εκκλησία και στην κυριολεξία… «τα «σπαγε»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Γνώμη” ο άνδρας έσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο, κουνούσε εικόνες ενώ φέρεται να «επιτέθηκε» και στα μανουάλια!

Και όλα αυτά εν μέσω φωνών μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, με τους πιστούς να μένουν με ανοιχτό το στόμα.

Αστυνομία δεν εκλήθη, όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα ότι η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα. Θα πρέπει να τονιστεί πως σύμφωνα με το νόμο η ώρα κοινής ησυχίας είναι μέχρι τις 7 το πρωί.

Να θυμίσουμε ότι στα τέλη του 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, που έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκου ο οποίος επικαλέστηκε πως θίγεται η οικιακή του γαλήνη, καθώς ο ήχος από την καμπάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ενοχλούσε. Η αίτησή του έγινε μάλιστα δεκτή και σύμφωνα με την απόφαση, αποφασίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσήνης να σταματήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες της Εκκλησίας τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που είχε οριστεί για τις 12 Μαρτίου 2024 αλλά πήρε αναβολή.

πηγή: Εφημερίδα “Γνώμη”

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ