Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΑΑΔΕ: Το νέο σχέδιο για τους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές - Η...

ΑΑΔΕ: Το νέο σχέδιο για τους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές – Η διπλή έφοδος και ο «προκαταβολικός» φόρος για τους εποχικούς

Επισκέψεις με εικονικούς και πραγματικούς ελεγκτές περιλαμβάνει το σχέδιο των ελέγχων της ΑΑΔΕ

Διπλό χτύπημα σε νησιά και τουριστικές περιοχές ετοιμάζει η εφορία χρησιμοποιώντας μια νέα τακτική με… εικονικούς αλλά και πραγματικούς ελέγχους!

Το νέο σύστημα της κυκλικότητας που εφαρμόζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προβλέπει, αρχικά, επισκέψεις σε τουριστικές επιχειρήσεις εστιατόρια καφετέριες κ.λπ. από ελεγκτές, στελέχη της ΑΑΔΕ, που θα προέρχονται από τον ίδιο τόπο του ελέγχου. Θα πραγματοποιείται απλά μια επίσκεψη χωρίς κατ’ ανάγκη να καταλογίζεται παραβατικότητα!

Ποιος ο λόγος; Να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι έγιναν για εφέτος οι έλεγχοι, να χαλαρώσουν οι επιχειρηματίες και να ξεκινήσει η πραγματικότης έφοδος. Έτσι, οι επιχειρήσεις να βρεθούν απροετοίμαστες αφού συνήθως παίρνουν τα μέτρα τους μόλις πέφτει σύρμα για απόβαση ελεγκτών στο νησί, στην περιοχή κ.λπ.

Έτσι λοιπόν όταν ολοκληρωθεί η πρώτη επίσκεψη ακολουθούν οι πραγματικοί ελέγχου με στελέχη της ΑΑΔΕ από άλλη περιοχή της χώρας. Στο τέλος θα αναλαμβάνουν ρόλο οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Σε αυτούς θα δοθούν τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις και οι έλεγχοι πλέον θα είναι στοχευμένοι.

Πηγή : protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ