Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός: Επτάστερος μετά την «αιχμαλωσία» της Ρεάλ στον τελικό - Το μεσημέρι...

Παναθηναϊκός: Επτάστερος μετά την «αιχμαλωσία» της Ρεάλ στον τελικό – Το μεσημέρι η επιστροφή των θριαμβευτών

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα η νίκη των πρασίνων 95-80 στον τελικό του Βερολίνου – Στις 13:30 η άφιξη των πράσινων στο «Ελ. Βενιζέλος» – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Έλειψε 13 χρόνια από ένα Final 4 της Euroleague, όμως στην επιστροφή του στον 7ο τελικό του στη διοργάνωση έραψε και το 7ο αστέρι του. Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν και του Κώστα Σλούκα υπέταξε στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας την περυσινή τροπαιούχο Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 95-80, διατήρησε την παράδοση που θέλει την ομάδα που κατακτάει την πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια της διοργάνωσης να μην σηκώνει κούπα και έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες οπαδούς του.

Η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης αναμένεται να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι, περίπου στις 13:30, με τους παίκτες να ζητούν από τον κόσμο να τους περιμένει στο αεροδρόμιο.

Όσο και αν ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας οι πράσινοι επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Κώστας Σλούκας ήταν απόλυτος στον τελικό και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην 7η ευρωκούπα της ιστορίας του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υπέγραψε τη νίκη των «πρασίνων» επί της Ρεάλ και δικαίως πήρε το βραβείο του MVP στο φετινό Final Four. Πραγματοποίησε έναν συγκλονιστικό τελικό με 24 πόντους με 2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να φωνάζει εκτός από το «βουντού, βουντού» και ένα νέο σύνθημα στην Uber Arena: «Το κάναμε και αυτό, το κάναμε και αυτό, σηκώσαμε το 7ο με Σλούκα αρχηγο».

Ο τίτλος στο Βερολίνο είναι ο τέταρτος στη EuroLeague για το διεθνή γκαρντ, ο οποίος μπαίνει σε ένα ιδιαίτερο κλαμπ, καθώς μόλις 11 παίκτες το έχουν καταφέρει στο παρελθόν. Ωστόσο, ο Σλούκας πέτυχε και κάτι που έχει σημειώσει μόνο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Τέσσερις EuroLeague με τρεις διαφορετικές ομάδες, τον Ολυμπιακό (2012, 2013), τη Φενέρμπαχτσε (το 2017) και πλέον τον Παναθηναϊκό (2024).

6234730
6234698
6234704
6234947
6234756
6234763
https://8560787bd2639e85704db642a93a42eb.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Την ώρα της απονομής, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κάλεσε τον «αρχιτέκτονα» της φετινής ομάδας, Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έφτασε τα έξι ευρωπαϊκά στην προπονητική καριέρα του με πέντε διαφορετικές ομάδες και σήκωσαν μαζί το τρόπαιο!

Παναθηναϊκός: Η απονομή του τροπαίου της Euroleague

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού AKTOR έμοιαζαν με “μεθυσμένη πολιτεία” μετά από τον ιστορικό θρίαμβο των πράσινων στον τελικό της EuroLeague, που αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη των ξέφρενων πανηγυρισμών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών, εκτυλίχθηκε ένα απίθανο στιγμιότυπο: Ο Εργκίν Αταμάν μάζεψε όλους τους παίκτες του σε έναν “κύκλο” και αποθέωσε τον αρχηγό του, τον Κώστα Σλούκα, φωνάζοντας ότι: “Τρεις μήνες νωρίτερα, ο Κώστας είπε σε όλους σας στα αποδυτήρια να με ακολουθήσετε για να πάρουμε το Final Four, εδώ είμαστε”.

https://player.glomex.com/integration/1.1151.1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1jkdkewvzn&playlistId=v-d1jw7629r9m9&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fsports%2Farticle%2F1502027%2Fdelirio-enthousiasmou-gia-tin-kataktisi-tis-7is-euroligas-apo-ton-panathinaiko-parti-apo-ti-germania-mehri-tin-ellada%2F

Η σύντομη, αυτή, ομιλία του Τούρκου τεχνικού πυροδότησε νέο κύμα έξαλλων πανηγυρισμών, με τον Αταμάν να αγκαλιάζει τον Σλούκα και να ακολουθεί η αναμνηστική φωτογραφία του “τριφυλλιού” μέσα από τα αποδυτήρια.

Σε τρελά κέφια και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο έκανε ημίγυμνος άρσεις με το Κύπελλο του Παναθηναϊκού AKTOR.

“Βαγγέλη, τρεις μέρες δεν έχω κάνει προπόνηση, αλλά… ΟΛΕ”, είπε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

Νωρίτερα ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ μαζί με την κόρη του έδειξε τα 7 που έχει κατακτήσει η ομάδα και σήκωσε το τρόπαιο με τον γιο του.

6234780_2
giannakopouloskigios

Ο ιδιοκτήτης των «πράσινων», μίλησε στη NOVA, τονίζοντας με νόημα: «Άλλοι μετράνε σερί νίκες, βολές, συμμετοχές στα Final Four, εμείς είμαστε Παναθηναϊκός! Το Κύπελλο δεν αφιερώνεται πουθενά, είναι της ομάδας. Το άγχος την ώρα του αγώνα ήταν μεγάλο, η Ρεάλ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη. Βγάλαμε δύναμη και τα καταφέραμε! Σήμερα γιορτάζουμε! Θα σκεφτούμε μετά τους τελικούς».

6234670
6234779

Μάλιστα η EuroLeague ανέβασε βίντεο με τη στιγμή που Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συνειδητοποίησε πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο και να το συνοδεύει με τη λεζάντα «η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι πήρες το 7ο αστέρι».

Στο μεταξύ χιλιάδες ήταν οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στο Final Four του Βερολίνου με σκοπό να στηρίξουν τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν ενώ ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι τους, βρέθηκε και έξω από το ξενοδοχείο ώστε να πανηγυρίσουν την κατάκτηση.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, το τεράστιο γλέντι των οπαδών του Παναθηναϊκού ξεκίνησε, με χιλιάδες οπαδούς των «πρασίνων» να βγαίνουν στους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Οι δρόμοι της Αθήνας παραδόθηκαν στα χρώματα του πρασίνου με τους πανηγυρισμούς να μεταφέρονται και πέρα από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τους φιλάθλους να «πρασινίζουν» το Σύνταγμα και την Ομόνοια.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ