Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία: Εκατοντάδες μωρά γεννήθηκαν με παράλυση λόγω αμέλειας

Βρετανία: Εκατοντάδες μωρά γεννήθηκαν με παράλυση λόγω αμέλειας

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή υγείας, σχεδόν τα δύο τρίτα των μονάδων μητρότητας στη χώρα δεν είναι ασφαλή

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες δαπάνησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας σε 11 χρόνια για τη διευθέτηση αγωγών αναφορικά με μωρά που είχαν υποστεί βλάβη στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας της πληροφόρησης, του Guardian, σε 1.307 περιπτώσεις καταβλήθηκαν 3,6 δισεκατομμύρια λίρες. Αυτές αφορούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεια του NHS, γονείς που βρέθηκαν σε θέση να φροντίζουν το μωρό τους με εγκεφαλική παράλυση ή άλλες μορφές εγκεφαλικής βλάβης.

Το NHS Resolution, το οποίο υπερασπίζεται τα νοσοκομεία στην Αγγλία που κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια, δαπάνησε 490 εκατ. λίρες επιπλέον για νομικά έξοδα, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος αντιμετώπισης των νομικών αγωγών σε 4,1 δισ. λίρες.

Ο Robert Rose της νομικής εταιρίας Lime Solicitors, η οποία έλαβε τα δεδομένα είπε ότι τα λάθη στη φροντίδα μητρότητας συνεχίζουν να συμβαίνουν. Για κάθε μία μεμονωμένη περίπτωση μωρού με εγκεφαλική παράλυση που ήλθε σε αυτή την κατάσταση επειδή στερήθηκε το οξυγόνο κατά τη γέννα, το NHS πληρώνει 20 εκατομμύρια λίρες.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των μονάδων μητρότητας στην Αγγλία δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με την την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή υγείας, Επιτροπή Ποιότητας της Φροντίδας (CQC). Το NHS Resolution αρνήθηκε να σχολιάσει το αποκλειστικό δημοσίευμα.

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ