Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου: Ευρεία σύσκεψη των συνταξιούχων ΔΕΗ

Στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου: Ευρεία σύσκεψη των συνταξιούχων ΔΕΗ

Ευρεία σύσκεψη των συνταξιούχων ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας συνταξιούχων ΔΕΗ και αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ Κυριάκος Αναγνωστόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι πολλά τα προβλήματα που έχουμε με πιο σημαντικό τον νόμο Κατρούγκαλου για τους παλιούς συνταξιούχους μέχρι τις 12/5/2016 που έχει συμπαρασύρει έναν πληθυσμό πάνω 2,5 εκατ.  και μας έχει γίνει μια περικοπή μεγάλη. Στον κλάδο μας οι περικοπές στους παλιούς συνταξιούχους είναι μαζί με τα δώρα (που δεν παίρνουμε) και τους μισθούς είναι πάνω από 50%.

Υπάρχει τρομερό πρόβλημα οικονομικό και σε μας. Αν εμείς είμαστε σε αυτή την κατάσταση, σκεφτείτε τι γίνεται πιο κάτω στις μικρότερες συντάξεις.

Δεν υπάρχει ανταπόκριση παρά τις πολλές συναντήσεις, πρόσφατα με τον κ. Χατζηδάκη και με τον κ. Τσακλόγλο για να δούμε τα αιτήματα του κλάδου μας, αν θα μπορούσε τουλάχιστον –λόγω της πολυδιαφημισμένης αύξησης των συντάξεων- να την πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι την αύξηση, γιατί έχουμε 13 χρόνια πάγωμα συντάξεων και τον επόμενο χρόνο να υπάρχει μια ελαστικοποίηση κατά παραγράφους του νόμου, μήπως τον αδυνατίσουμε λίγο για να μπορεί να συνεχιστεί ένα μικρό μερίδιο της αύξησης. Όμως δεν το βάζουν καν στο τραπέζι. Τον νόμο τον έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση και η τωρινή τον έχε κάνει μπετόν αρμέ τον νόμο έφερε τον νόμο Βρούτση που τον «σιδέρωσε».

Θεωρείται πλέον δεδομένο βάσει στοιχείων ότι οι συντάξεις μας μπήκαν υποθήκη στα μνημόνια που υπέγραψαν. Για αυτό αποφεύγουν τη συζήτηση.

Υπάρχει μεγάλη κοροϊδία προς τους συνταξιούχους καθημερινά, ειδικά αυτά που ανακοινώνει ο κ. Χατζηδάκης, κοροϊδεύει τον κόσμο για τις αυξήσεις γιατί με τα επίσημα στοιχεία που έχουνε, 850.000 συνταξιούχοι από τα 2,5 εκατ. δε θα δουν ούτε ένα ευρώ αύξηση.

Αυτοί λένε ότι θα πάρει αύξηση το 95% και προσθέτουν τους 850.000 επειδή έχουν θετική προσωπική διαφορά εκεί όμως δεν θα έχουν αύξηση γιατί μπαίνει μεν αύξηση αλλά την παίρνει η προσωπική διαφορά άρα στη δίνω και δεν μπορείς να την καρπωθεί. Για αυτούς αυτοί παίρνουν αύξηση. Ο 4670 έχει συμπαρασύρει μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Διαφημίζονται τεράστιες αυξήσεις αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα. Ήδη, προσπαθούμε σαν ομοσπονδία για τους παλιούς συνταξιούχους –οι καινούριοι μετά το 2016 βγαίνουν πιο κερδισμένοι με τον επαναϋπολογισμό- συζητάμε πριν πάει στη βουλή το μίνι ασφαλιστικό να περάσουν τα 27 χρόνια βαρέα- υπερβαρέα. Έχουμε βρει μια θετική ανταπόκριση από κάποιους βουλευτές της ΝΔ και είμαστε στη φάση που συντάσσεται και μπορούμε να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε. Γιατί μπορεί να πάρουν 30-50 ευρώ αύξηση». Από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας Ηλίας Μιχόπουλος σημείωσε: «Η συνάντησή μας έχει να κάνει με τα μέλη του συλλόγου μας που έχουμε δυόμισι χρόνια να βρεθούμε λόγω πανδημίας και θέλουμε να έχουμε άμεση επαφή αναλύοντας τα προβλήματα του που προκύπτουν».

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος συλλόγου συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Νίκος Γρεκούσης  σημείωσε:  « Έτσι όπως πάει η σύνταξή μας όλο και μειώνεται και πρέπει να δούμε πώς θα ζήσουμε, με αξιοπρέπεια. Το κύριο πρόβλημα είναι η μεγάλη μείωση των αποδοχών μας τα τελευταία 13 χρόνια που δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Έρχεται 15 ο μήνας και δεν υπάρχει φράγκο. Έχουμε κάνει παραστάσεις στον υπουργό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ