Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤην Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Δίνουμε αίμα χαρίζουμε ζωή

Στον χώρο της Π.Ε. Ηλείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η δεύτερη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Χθες από το χώρο του νοσοκομείου, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, η διευθίντρια του σταθμού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα και η γιατρός της αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη, έχωντας στο πλευρό τους τον διαχειριστή της τράπεζας αίματος Γιάννης Μαστρογιαννόπουλο και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Αντωνόπουλο, αλλά και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ελένη Βελισσάρη και το μέλος Δημήτρη Κουτσούμπα απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία.

Αναφερόμενος στην σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπ. Πολίτης σημείωσε: «Έχω έναν μήνα που έχω αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου και η αιμοδοσία είναι από τα πρώτα τμήματα που γνώρισα και επισκέφτηκα και νομίζω ότι είναι από τα σημαντικότερα σημεία του νοσοκομείου. Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι του συστήματος υγείας της χώρας. Εάν δεν υπάρχει αίμα δεν μπορούν να γίνουν πολύ βασικά πράγματα, όπως χειρουργεία- επείγοντα και τακτικά, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η Μεσογειακή Αναιμία που είναι ένα τεράστιο θέμα και δεν έχουμε καταλάβει πόσοι άνθρωποι ζουν από το αίμα που προσφέρουμε εμείς οι αιμοδότες. Πρέπει να πολλαπλασιαστούμε και το ζήτημα αυτό πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των σχολείων, στην εκπαίδευση και να μάθει ο μαθητής ότι το αίμα μπορεί να το μοιράζεται με πολύ κόσμο.  Όταν φεύγεις από την καρέκλα της αιμοδοσίας φεύγεις με μεγάλη ικανοποίηση καθώς ξέρεις ότι προσφέρεις κάτι από τον εαυτό σου και ξέρεις ότι θα δώσεις κάτι για να βελτιώσει τη ζωή του κάποιος συνάνθρωπος σου. Η αιμοδοσία είναι χαρά».

Από την πλευρά της η Κ. Πανέτα τόνισε: «Η αιμοδοσία του 6ου Δημοτικού Σχολείου θα γίνει την Κυριακή από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι στον χώρο της ΠΕ Ηλείας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την διαδικασία, στο να γίνει η αιμοδοσία, καθώς όπως έχω πει και άλλες φορές με το δικό σας αίμα ζουν άνθρωποι. Ευχαριστώ τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας που μας βοηθά έμπρακτα στο θέμα της αιμοδοσίας και έχουμε την αμέριστη στήριξη του».

Πρόσκληση σε όλα τα μέλη της τράπεζας αίματος του 6ου Δημοτικού σχολείου απεύθυνε ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος σημειώνοντας: «Η τράπεζα αίματος του 6ου δημοτικού σχολείου τη Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο χώρο της  ΠΕ Ηλείας διοργανώνει την 2η αιμοδοσία για το τρέχον έτος. Για μία ακόμα φορά προσκαλούμε όλα τα μέλη μας να έρθουν να αιμοδοτήσουν και χρειαζόμαστε και νέα παιδιά για να αντικαταστήσουμε εκείνους που μεγαλώνουν και δεν μπορούν οργανικά να αιμοδοτήσουν, να έρθουν να βοηθήσουν σε αυτό το θεάρεστο έργο. Το αίμα είναι το μοναδικό υλικό που δεν παρασκευάζεται σε κανένα εργαστήριο. Είναι πάνω στη δική μας συνείδηση, εάν μπορέσουμε να επιτελέσουμε αυτό το μοναδικό έργο που επιτελούμε κάθε φορά».

Από την πλευρά της η Ελένη Βελισσάρη τόνισε ότι η τράπεζα αίματος του 6ου δημοτικού Σχολείου λειτουργεί από το 2004 συμπληρώνοντας «Όλοι μίλησαν για το αίμα και την σπουδαιότητα του και ότι δεν παράγεται αλλά μόνο χαρίζεται. Εγώ θέλω να καλέσω όλους να έρθουν και να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια συλλογής αίματος και να τους παροτρύνω να φέρουν και τα παιδιά τους μαζί, έτσι ώστε και τα παιδιά μέσω του ζωντανού  παραδείγματος να γίνουν οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες».

Κάλεσμα σε όλους τους αιμοδότες παλιούς και νέους, απεύθυνε και ο Γιώργος Αντωνόπουλος σημειώνοντας «Όλοι εμείς, η διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας αίματος απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες τους φίλους αιμοδότες αλλά και σε εκείνους που δεν έχουν μέχρι σήμερα  αιμοδοτήσει να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό ζωής, το αίμα. Ας αναλογιστούμε ότι  αυτή η μονάδα που θα προσφέρουμε, ίσως αύριο χρειαστεί για εμάς τους ίδιους, για τους συζύγους μας, για κάποιο δικό μας άνθρωπο. Όλοι εμείς θα σας περιμένουμε με μία μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά»

Ευχαριστίες προς το προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας αλλά και τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας εξέφρασε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθύνοντας και ο ίδιος κάλεσμα συμμετοχής στην αιμοδοσία.

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις η γιατρός του σταθμού αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη σημείωσε: «Αίμα έχουμε πολύ και μας περισσεύει. Μία φορά το  εξάμηνο μπορούμε να το χαρίσουμε σε κάποιον που υποφέρει».

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336