Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕγκληματική αδιαφορία στο έργο με τις κορύνες στον κόμβο Λεχαινών επί της...

Εγκληματική αδιαφορία στο έργο με τις κορύνες στον κόμβο Λεχαινών επί της Πατρών-Πύργου

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έκανε διακομιδή προς Πάτρα, αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί φορτηγό της αναδόχου εταιρίας είχε κλείσει τον δρόμο!

Ενώ οι κορύνες συνεχίζουν να τοποθετούνται… ακάθεκτες στον υφιστάμενο δρόμο Πατρών-Πύργου, οι επικίνδυνες καταστάσεις είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο. Ωστόσο, κάποια περιστατικά αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη χθες το μεσημέρι στον κόμβο των Λεχαινών. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έκανε διακομιδή προς Πάτρα, αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί φορτηγό της αναδόχου εταιρίας είχε κλείσει τον δρόμο!  Φυσικά, μετά από λίγα λεπτά το φορτηγό μετακινήθηκε, αλλά πολλές φορές στις διακομιδές ελάχιστα λεπτά είναι θέμα ζωής και θανάτου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ, η καθυστέρηση των διακομιδών προς Πάτρα, μετά την τοποθέτηση των κορυνών φτάνει πλέον μέχρι και τα 15 λεπτά.

 Οι κορύνες πλέον έχουν φτάσει μέχρι και τον κόμβο της Ανδραβίδας, με τις εργασίες να συνεχίζονται χωρίς να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η ταλαιπωρία των οδηγών, οι οποίοι, για παράδειγμα, χθες, αναγκάζονταν από τον κόμβο της Κυλλήνης μέχρι και τον κόμβο της Ανδραβίδας να οδηγούν πάνω στην διαχωριστική γραμμή και τους ανακλαστήρες του οδοστρώματος (μάτια γάτας), με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οχήματα.

Υπενθυμίζουμε πως οι εν λόγω παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) Πατρών –Πύργου», ύφους 30 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών με ανάδοχο την εταιρία «ΑΚΤΩΡ».

Οι παρεμβάσεις ξεκινούν από τον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και «έρχονται» προς Πύργο. Στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) έχει εξαφανιστεί, ενώ η κυκλοφορία ανά περίπου δύο χιλιόμετρα αλλάζει από μονή σε διπλή, χωρίς επαρκή σήμανση. Ειδικά τώρα τους, καλοκαιρινούς μήνες, με την αυξημένη κίνηση είναι πλέον σύνηθες τα οχήματα να κινούνται με 50 χλμ/ώρα, με την μετάβαση από Πύργο σε Πάτρα να έχει αυξηθεί σημαντικά χρονικά.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ